Икономиката на Франция неочаквано се сви за първи път по

...
Икономиката на Франция неочаквано се сви за първи път по
Коментари Харесай

Икономиката на Франция се сви за първи път при Макрон

Икономиката на Франция ненадейно се сви за първи път по време на президентството на Еманюел Макрон, подсказвайки за по-сериозен спад в еврозоната в края на 2019 година, написа Bloomberg.

Брутният вътрешен артикул на втората най-голяма стопанска система в района се свива с 0,1% през четвъртото тримесечие поради спад на експорт и закъснение, породено от инвентара. Всички икономисти, запитани от организацията, предвидиха растежа. Без резултата от инвентара, растежът щеше да е 0,3%, съгласно Bloomberg Economics.

Въпреки това свиването е ужилване за Макрон, който към този момент е изправен пред големи митинги и стачки против проектите му за пенсионна промяна. Недоволството натисна надолу и разноските на семействата. Правителството неведнъж сочеше относителната мощ на Франция в Европа като знак, че данъчните промени и измененията в законите за труда работят.

Според министъра на финансите Бруно ле Мер неприятният резултат се дължи на прекъсване на работата на пристанища, железопътната мрежа и занижени ползване и бизнес вложения.

" Това краткотрайно закъснение не слага под въпрос основите на френския напредък, които са постоянни ", споделя той.

Потребителските разноски и бизнес вложенията растяха през последните три месеца на годината, само че регистрираха най-слабия си напредък през годината.

Европейската статистическа работа ще разгласява данни за стопанската система на цялата еврозоната по-късно през днешния ден. Икономисти чакат закъснение на растежа до 0,2%.
 Празни хотели и забавени доставки: Протестите във Франция сковават стопанската система
Празни хотели и забавени доставки: Протестите във Франция сковават стопанската система

Около 80 % от дребния и междинния бизнес регистрират загуби поради стачките
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР