Икономически САЩ атакуват много държави, включително Китай, Русия и Канада.

...
Икономически САЩ атакуват много държави, включително Китай, Русия и Канада.
Коментари Харесай

Ердоган: Турция бойкотира електронни продукти от САЩ

Икономически Съединени американски щати нападат доста страни, в това число Китай, Русия и Канада. Турция е изправена пред икономическа офанзива. Ние ще бойкотираме американски електронни артикули.

Това разгласи президентът на Турция Реджеп Ердоган, който още веднъж се опита с коментара си да повлияе на пазарите по отношение на записания през последните дни срив на цената на турската лира, оповестяват ForexLive и международни медии.

През последните пет дни турската лира изгуби 25% от цената си по отношение на $, 37 на 100 за един месец и 86% за една година. Лирата възвърне 6% от цената си при днешната търговия, като един $ се разменя за към 6,5 турски лири на борсата в Лондон, откакто се срина до 7,2 през вчерашния ден. В понеделник беше регистрирано 6,3% обезценяване на лирата и 13,8 на 100 през предишния петък.

" Ние ще наложим протест на електронни артикули от Съединени американски щати. Ако те имат iPhone, а другата страна има Samsung. В нашата страна има Venus и Vestel (турските смартфони) ", разгласи той в турската столица.

Президентът на турската страна е уверен, че страната му и стопанската система са атакувани от Съединени американски щати. По време на тирада в Анкара той разясни, че Вашингтон е прочут в историята с икономическите си офанзиви против доста страни, само че Турция в този момент е изправена пред " по-голяма и задълбочена интервенция ".

Държавният глава насочи директна опасност към Белия дом, предупреждавайки, че тези, които са почнали " икономическа война " против Турция, ще си платят.

" В момента плащаме цена. Но тези, които са подхванали икономическа война против Турция, също ще си платят ", закани се турският общественик.

На проведеното от турския институт Seta събитие (Фондация за политически, стопански и обществени изследвания) Ердоган увери, че Анкара подхваща нужните стопански ограничения и че турските банки няма да банкрутират.

Важно е да заемем твърда политическа позиция, посочи той и добави, че има проблеми, които би трябвало да бъдат позволени, в това число високите съществени лихви.

Според него турската стопанска система се движи като часовник. Ердоган има вяра, че стопанска система е употребена като оръжие против Турция.

Турция, по думите му, стартира да обръща непознатата валута в турски лири.

През предходната седмица американският водач Доналд Тръмп удвои цените върху импорт на стомана (50%) и алуминий (20%) от Турция. Мерките влязоха в действие в понеделник.

Отношенията сред двата натовски съдружника внезапно се утежниха през последните седмици във връзка със задържането на американския свещеник Андрю Брънсън в Турция и решението на Анкара да закупи противовъздушна система от Русия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР