Икономичен режим или Механизъм на глад?Tри големи хранения на ден

...
Икономичен режим или Механизъм на глад?Tри големи хранения на ден
Коментари Харесай

Как да се храним, за да отслабнем

Икономичен режим или Механизъм на апетит?

Tри огромни хранения дневно съдържащи нездравословна храна не е удобно за Вашият организъм. По този метод се горят мускулите, а се мазнините остават и се натрупват. Ако не разпределяте приема на храна, тъй че да поддържате равнището на кръвната захар устойчиво, това което се случва е горене на мускул и създаване на мазнини.

Консумирането на три огромни хранения дневно пази вашата телесна лой непокътната. Едно огромно хранене дневно е още по-лошо, защото тялото ви построява още повече телесни мазнини, защото се стресира и счита, че ще гладувате и минава в пестелив режим.

Когато механизма на апетит се включи, организмът стартира да употребява мускулите за сила, а си пази мазнините. Това което би трябвало да извършите е да започнете да упражнявате с тежести и да приемате по-често белтъчини. Така ще убедите тялото ви, че би трябвало да резервира мускулите и да изхвърля мазнините като свръхбагаж.

Как да постъпим?

Започнете да се храните по 5 пъти дневно. Храната би трябвало да е богата на белтъчини. Не изключвайте напълно въглехидрата и мазнините! Те също би трябвало да участват. Мазнините може да си набавяте от: зехтин, маслини, авокадо, риба и т.н… Стремете се въглехидратите да са комплицирани (ориз, овесени ядки ит.н.).

Това би трябвало да Ви стане приоритет. Разберете, че това е единственият метод да осигурявате непрестанно на тялото си детайлите, от които се нуждае за построяването на мускули. По този метод ще държите кръвната захар постоянна, с цел да се предотврати апетит.

Забележете, че споделих – всяко хранене би трябвало да включва протеини. Защо? Целият този банкет на белтъчини ще защищити мускулите от изгаряне. Но знаете ли, че приемането на повече белтъчини също по този начин има по-висок разход на сила? Това неотдавнашно изобретение изяснява, за какво по-високо протеинови диети са толкоз ефикасни за изгаряне на мазнини, както и построяването на мускулите.

По-висок разход на сила

Повечето протеин в диетата ви оказва помощ да изгаряте повече калории, което значи, че е необходима повече сила за храносмилане на протеина. Така че това гори спомагателни калории, без да вършиме нещо. И както знаете, протеина също ви оказва помощ да изграждате и поддържате повече мускули. Колкото повече мускули имате, толкоз повече калории изгаряте, даже и неподвижен. Всичко това способства за по-висока метаболитна скорост, която трансформира телесната лой в сила. Всичко това звучи ужасно, само че не би трябвало да наблягате единствено на белтъчини!

Въглехидратите също са значими! Ако ядете прекомерно доста белтъчини, и недостатъчно въглехидрати, тялото ви би трябвало да трансформира протеина в глюкоза за сила. Глюкозата оказва помощ на мускулната функционалност, както и на мозъка, тъй че това е от голямо значение! Ако ограничите въглехидратите прекомерно доста, тялото ви би трябвало да конвертира протеин за гориво, който се назовава глюконеогенеза, а резултатите в отпадъчни артикули, доста от които са токсични. Можете ли да познаете, къде тялото ви съхранява доста от тези отрови? Да, мастната тъкан. Така че прекалено много протеин може да направи по-трудно изгарянето на мазнините.

А какво да кажа за мазнините? Вярвате или не, те могат да бъдат съдружник в борбата за изгаряне на телесните мазнини и увеличение на чистата тъкан, стига да не прекалявате с тях. Когато предоставяте на вашата система мазнини към 25 % от вашите общи калории, тогава горите още повече мастна тъкан. Тялото се учи да употребява мазнините като източник на сила, когато приемате мазнини, които са потребни. По този метод ще можете да отслабнете по-ефективно.

Отслабването става, в случай че сте в калориен недостиг (приемате по-малко, в сравнение с изразходвате) и не предозирате въглехидратите. Чрез основаването на калориен недостиг с задоволително протеин, въглехидрати и малко мазнини ще подготвите тялото си да употребява мазнините като гориво. Tова оказва помощ на тялото ви да построи главните анаболни хормони, като тестостерон, растежен хормон и така нататък Без мазнини диетите са неверни! Ако приемате мазнини съвсем до нула, това лишава тялото от жизненоважни хормони за създаване на омега-3 мастни киселини, и по този начин го убеждаваме в потребление единствено на протеини и въглехидрати за ежедневните си потребности от сила. С други думи, по този начин учите организмът да изгаря мускулите за сила, което не е нещото, което желаете. Много дами считат, че като упражняват ще станат като културистите. Не е правилно. Това дава на женското тяло метаболитен подтик и повече криви на верните места. Тоест – дамите не могат да изградят прекомерно доста мускули, с помощта на женския си хормонален баланс – повече естроген, доста малко тестостерон.

Трите значими правила!

Яж малко и нагъсто. Храната би трябвало да  е  базирана на белтъчини и не пропускайте закуска ( последните проучвания в тази област отхвърлят огромната изгода от закуската. Б.Пр. ). Запомнете, че би трябвало да държите кръвната си захар  и инсулина стабилни. Многото протеини също по този начин форсират метаболизма Ви посредством поддържане на хормони на щитовидната жлеза и създаване на повече мускули – колкото повече мускули имате, толкоз повече калории изгаряте неподвижен.

Включете мазнини в диетата си. Особено есенциални мастни киселини, съдържащи се в ядките и рибата.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР