Игралият на две световни и едно европейско първенства бивш национал

...
Игралият на две световни и едно европейско първенства бивш национал
Коментари Харесай

Бивш нидерландски национал бе осъден заради ужасяващ пост в Twitter

Игралият на две международни и едно европейско шампионати някогашен национал на Нидерландия Брайън Рой беше наказан поради коментар в Twitter към премиера на страната Марк Рюте, гласящ “Скоро ще те гръмнат в главата”. Съдът глоби тъмнокожия мъж с 2 години затвор условно и 80 часа общественополезен труд.

Рой игра за “лалетата” на Мондиалите през 1990 и 1994 година, както и на Европейското състезание сред тях. На клубно равнище той се запомни най-много като футболист на Аякс и Ноптингам Форест.

След експлоадирането на пандемията от ковид, посредством изявления в “Туитър”, 51-годишният Рой стартира да споделя материали за тайни теории, поставящи под въпрос научните писания. През въпросната обществена мрежа той заплаши журналиста Крис Кломп, който се бори против разпространяването на подправени информации за COVID-19, само че обвиняванията против него бяха свалени.

Така се стигна до април тази година, когато под обява в “Туитър” за министър-председателя някогашният състезател написа въпросното “Скоро ще те гръмнат в главата”. Последва задържането му от полицията, където Рой изразил мнение, че Рюте заслужава да бъде екзекутиран поради скандал, обвързван с финансовите добавки за развъждането на деца в Нидерландия, поради който държавното управление подаде оставка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР