“Идиотският триъгълник, филм на шведския режисьор Рубен Йостлунд, има всичко

...
“Идиотският триъгълник, филм на шведския режисьор Рубен Йостлунд, има всичко
Коментари Харесай

Идиотският триъгълник - филмът, който се присмя на богатите и известните

“Идиотският триъгълник ”, филм на шведския режисьор Рубен Йостлунд, има всичко належащо, с цел да ви придвижи в първокласния и блестящ живот на богатите и известните. Той съставлява съвременна безпощадна ирония и ще ви качи на борда на суперяхта, с цел да ви пресене от видимо привидно идиличната конюнктура в  един призрачен сън, който е ядовит коментар на действителността, написа Well.

В обектива на Йостлунд попадат няколко типажа - новоизлюпени Instagram звезди, пенсионирани търговци на оръжие, шведски софтуерен милиардер, звезди и съветски олигарх. Всички те са обединени в своята суетност, нарцисизъм, колебливост и корумпираност.

Прелюдията към нещастието ни води на обилна вечеря с морски блага, приготвена от началник готвач. Блюдата се оказват развалени и всички пасажери се натравят. Скоро по-късно нещата стават още по-зле. Луксозният кораб попада в тропическа стихия и потъва. Веднага по-късно героите би трябвало да се борят за оцеляване на необитаем остров, където се оказва, че множеството от тях нямат визия какъв е животът отвън лукса.



Надали някой от героите в “Идиотският триъгълник ” ще пробуди благосклонност у вас. Филмът съчетава комедия и покруса. Заслужава си да бъде гледан. Той завоюва " Златна палма " за най-хубав филм на тазгодишния кино фестивал в Кан. Неочаквано получи самопризнание и от някои съветски кинокритици.

„ Всеки евентуално ще обърне внимание на нещо друго. Не можех да спра да мисля за богатите хора, които са ударени от наказания и не знаят по какъв начин да мият чиниите и да метат пода сами. Цветно и правдиво са показани съветски герои, пияни до безсъзнание по време на злополуката и шумно цитиращи Маркс и Ленин, написа Антон Долин в уеб страницата " Медуза ".

Критикът също по този начин съобщи, че Йостлунд е " виртуоз на неуместните обстановки " и „ неуместните въпроси “, които провокират дискомфорт освен за героите му, само че и за феновете.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР