Идеята за прераждането е залегнала в много култури и религии.

...
Идеята за прераждането е залегнала в много култури и религии.
Коментари Харесай

Родилните белези са свързани с предишния ни живот

Идеята за прераждането е залегнала в доста култури и религии. Според почитателите на окултизма прераждане се случва, когато душата има да научи уроци, свързани с предходния ѝ живот. Съществуват ли обаче научни причини, които да удостоверяват истинността на този тайнствен развой?

Прераждането не е нещо, което може да се изясни с твърди доказателства, само че все пак учените имат задоволително учредения да считат, че то съществува. Д-р Иън Стивънсън, професор по психиатрия в Университета във Вирджиния, е отделил близо четиридесет години в проучване на истории за прераждания. В своята кариера той се е срещнал с повече от 3000 деца, които настояват, че имат мемоари от предходни животи.

Голяма част от тези деца имат белези по рождения, които съгласно тях са точно от предходния им живот. Момче от Индия, родено без пръсти на едната си ръка, твърди, че ги е изгубило при случай от предишния си живот. То ясно си спомня по какъв начин е заклещило ръката си в месомелачка, след което пръстите му са били ампутирани.

Друго дете от Турция с вродена малформация на дясното си ухо, декларира, че е умряло, откакто било убито там.

Малкият Маха Рама от Индия пък се родил с белези на гърдите. Той е сигурен, че в предходния си живот е бил убит с пушка. Момчето съумяло да поддържа изказванията си с подробни разкази за случилото се.

След като доктор Стивънсън направил изследване, той в действителност разкрил данни за човек, който се е преродил в днешния Маха Рама. Белезите, които момчето имало, били същите като на покойника.

 Белег

Жена на име Карън Кубико имала родилно леке на врата си. Тя споделя, че през 2011 година получила привидение, което ѝ припомнило за предишния ѝ живот. Във видението си тя носела името Хелън и умряла, откакто била уцелена от подведен патрон.

Според Карън мястото, на което тя имала родилен белег, е същото, в което попаднал патрона. След като дамата си спомнила за предходния си живот, петното по врата ѝ избледняло и съвсем изчезнало.

Друга млада жена пък споделя, че се е родила с леке на крайници си. Тя твърди, че си спомня ясно предишния си живот, в който е умряла, откакто змия я е ухапала по крайници. Нейният белег също изчезва, щом тя си спомня за предходната си идентичност.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР