ИА „Автомобилна администрация“ и органите на Министерството на вътрешните работи

...
ИА „Автомобилна администрация“ и органите на Министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

Близо 150 акта след специализирани проверки на ИА „Автомобилна администрация“ и МВР

ИА „Автомобилна администрация“ и органите на Министерството на вътрешните работи са съставили близо 150 акта от началото на годината. Основната цел на интервенцията е ограничение на нарушаванията и осъществяването на нерегламентиран транспорт на пасажери в региона на летище София, оповестиха от пресслужбата на МТИТС.

До момента са извършени 830 профилирани инспекции. Заловен е един лидер, който е правил транспорт на пасажери против възнаграждение, без да има лиценз за тази активност. Наложена му е насилствена административна мярка и е формирано досъдебно произвеждане.
В пет таксиметрови автомобила са открити инсталирани устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати, така наречен „помпи“.

Две таксита са спрени краткотрайно от придвижване заради открити механически неизправности.
Другите най-често срещани нарушавания са ръководство с изтекло наказателно разпореждане или без уверение за лидер на лек таксиметров автомобил, липса на уверение за психическа валидност и непопълнени пътни книжки, прецизират от МТИТС. При част от водачите е установено, че ръководят таксиметровите коли, без да са употребили наложителната седмична отмора.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР