Заподозреният за атентата срещу словашкия премиер Роберт Фицо е 71-годишен

...
Заподозреният за атентата срещу словашкия премиер Роберт Фицо е 71-годишен
Коментари Харесай

Заподозреният за атентата срещу Фицо е 71-годишен поет

Заподозреният за атентата против словашкия министър председател Роберт Фицо е 71-годишен публицист, сподели вътрешният министър в сряда, откакто медиите идентифицираха мъжа. „ Мисля, че мога да потвърдя това, да “, сподели министърът на вътрешните работи Матус Сутай Есток пред кореспонденти, запитан за известие, идентифициращи мъжа, арестуван на мястото на стрелбата в град Хандлова.

Заподозреният със сива коса беше забелязан окован с белезници на земята тъкмо, откакто Фицо беше прострелян няколко пъти след съвещание на държавното управление в Хандлова.

Медиите оповестяват, че обвиненият е създател на литературния клуб DUHA (Дъга) и е от град Левице. Според известията той е написал три стихосбирки и е член на формалната Асоциация на словашките писатели. Асоциацията удостовери във Фейсбук, че мъжът е член от 2015 година, добавяйки, че в случай че самоличността му като обвинен стрелец бъде доказана, " участието на този ненавиждан човек ще бъде неотложно анулирано ".

Синът на обвинения сподели пред словашкия новинарски уебсайт aktuality.sk, че няма " безусловно никаква визия какво мисли татко му, какво възнамерява, за какво се е случило ". Той сподели, че татко му е законно регистриран собственик на оръжие. На въпрос дали изпитва ненавист към Фицо, синът сподели: „ Ще ви кажа следното: той не е дал своя вот за него. Това е всичко, което мога да кажа по въпроса “.

Власта Коларова, началник на локална библиотека в родния град на мъжа, сподели пред Денник Н: „ Като дребен беше бунтовник, само че не и нападателен “.

Няколко политически изказвания на мъжа, чието име AФП реши да не посочва, могат да бъдат открити в обществените медии. " Светът е цялостен с принуждение и оръжия. Хората като че ли полудяват ", споделя той във видео преди осем години, оповестено онлайн. Във видеото той също приказва за безпокойството във връзка имиграцията, „ омразата и екстремизма “ и сподели, че европейските държавни управления „ нямат опция на този безпорядък “. Той също по този начин сподели във видеото, че е основал " Движение против насилието " в Левице. Движението, което има и своя фейсбук страница, се дефинира като " нововъзникваща политическа партия, чиято цел е да предотврати разпространяването на принуждение в обществото. Да предотврати войната в Европа и разпространяването на ненавист ". /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР