Чувствате се неуверени? Или може би се страхувате да поемете

...
Чувствате се неуверени? Или може би се страхувате да поемете
Коментари Харесай

Тези 4 черти на поведение издават ниско самочувствие

Чувствате се неуверени? Или може би се страхувате да поемете нов бизнес, тъй като очаквате неуспех? Тогава тази публикация е за вас...
Психологът и експерт по психосоматика Светлана Булатова ще ви каже какви външни признаци издават за съществуването на ниско самочувствие. Ниското самочувствие може да се прояви на безусловно всяка възраст. И няма ограничавания по пол, обществен статус или възраст. 
Днес ниското самочувствие, за жалост, е много постоянно срещано събитие. Такива хора сами се слагат в неравностойно състояние в обществото, тъй като самите те не имат вяра, че могат да бъдат спечелили.
И по този начин, какви са външните белези, които подсказват, че човек има ниско самочувствие? 

Поза, или по-скоро неналичието на такава
На езика на тялото гръбнакът е нашият дирек, нашата опора. Човек, който не може да поддържа стойката си, като че ли се огъва под тежестта на живота и не може да го понесе, сигурно има ниско самочувствие. Животът на човек като че ли е прегънат на половина. Той поеме прекалено много житейски товари, непринудено или не. Приведената фигура демонстрира изтощение и некадърност за деяние. Той не може да „ носи, държи “ себе си, той независимо обезценява напъните си. Такъв човек се е предал още преди да е поел по пътя. А това значи, че към този момент е изгубил. Той има вяра, че няма да успее и в действителност по този начин се случва.
Неувереният в себе си човек като че ли свива тялото си, като в същото време желае да се скрие от живота. Неудобно му е, че даже е тук и заема място. Когато гърдите отиват във вътрешността и гърбът става кръговиден, това е несъзнателна поза на отбрана. Сякаш някой или нещо нападна индивида начело. По-често самият живот се оказва рисков за подобен човек.
Позата прави човек забележим, прави го очебиен. Изправената поза придава на човек хубост, величие и убеденост. то си чувство в него, с цел да се поддържа.

Погледът. Човек или гледа в пода, или непрекъснато отклонява очи, страхувайки се да огледа в очите на събеседника си.
Когато човек постоянно гледа надолу, замислен е, блуждае в предишното или е потопен в тревожни мисли, той неизбежно се откъсва от действителността, губейки своето възприятие за наличие и убеденост тук и в този момент. Очите в пода може да значат и че към момента сте подвластни от мнението и престижа на другите. Или това е позата на отговорен човек, който постоянно е бил наказван или засрамван. Сякаш над подобен човек към момента виси обвинителната фигура. Когато човек не гледа събеседника си в очите, той се съмнява в себе си или в другия. Страхува се да не го разкрият, като че ли очите му ще го издадат. Те ще разкрият неналичието му на доверие в себе си или в позицията си. Или същинските му усеща ще бъдат разкрити. Да погледнеш в очите е като да срещнеш истината.
Опитайте се да ходите, като държите погледа си на равнището на хоризонта. Спокоен, без предизвикателство, пряк взор, отворен към другите, взор, който учи света, е взор на съумелия човек.

Тревожен език на тялото: прекалено глезене на косата, човек постоянно се гледа в огледалото, изправя косата си, върти краищата на косата си, даже я накъсва.
Човек непрекъснато оправя облеклата си, отстранява косми и прашинки от тях. Дърпа пръстите си, гризе ноктите си. Често е нервозен, демонстрира раздразнителност, съчетана с експанзия. Така човек желае да се разтовари от напрежението. Напрежението в тялото, жестовете и гласа е симптом на ниско самочувствие. Ако да вземем за пример тези фини двигателни умения навредят на самия него, това към този момент е симптом на автоагресия. Човекът освен има ниско самочувствие, само че и атакува себе си.
Човек, който знае личната си стойност, е удовлетворен от живота, от себе си, по-често е спокоен, не прави ненужни придвижвания. Държи себе си, тялото си, само че не го напряга. Като мека канара. Няма потребност да прави ненужни придвижвания, с цел да се успокои.

Признаци на анемия, матови очи, без искра, суха коса, изтощено лице, взор, неясно, увиснало лице, торбички под очите. Човек, който даже няма да забележите. А в случай че забележите, няма да запомните.
По излъчването на подобен човек си проличава, че е изтощен от живота. Сякаш не е съумял да откри място под слънцето. Чувства се незадоволен и безпомощен. Когато човек „ угасне “, животът в него изчезва. 
И назад - когато външно човек наподобява по този начин като че ли сияе, това значи, че вътре в него кипи от живот и наслада. Лека усмивка, искра в очите, червенина по лицето са признаци, че един човек знае какво желае от живота, убеден е в качествата си и знае, че успеха му е на една ръка разстояние. Такъв човек е роден да побеждава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР