I ‘ m sorry “ са златните думи в английския

...
I ‘ m sorry “ са златните думи в английския
Коментари Харесай

Защо е толкова важно да се извиним навреме

 26 „ I ‘ m sorry “ са златните думи в британския език. Британците употребяват тази фраза освен с цел да се извинят, само че също по този начин и да се изразят състрадание за нещо, което се е случило.

Ако разберете, че сте създали неточност и сте обидили обичан човек, в никакъв случай не се колебайте да кажете, че съжалявате за това. В тази публикация ще разгледаме другите способи за това по какъв начин да се простим и в какъв ред. Освен това би трябвало да сте наясно, че точно в точния момент изречените думи на опрощение могат да поправят до 90% породената болежка.

Има една сентенция: „ Извинението не трансформира предишното, само че не утежнява бъдещето. “

Всеки е имал моменти, когато е влизал в спор с обичания си човек, и в последна сметка е възниквала кавга. Имали сме и желанието да спрем разправията допустимо най-скоро. Но по това време абсурдът стига прекомерно надалеч, и като че ли няма излаз от обстановката. Как е обикновено да постъпим?

Ако приемем, че някой в разногласието би трябвало да бъде по-умен, единственият метод да се спре колегата, а и вие да се спрете – е да кажете златната дума: „ Извинявай! “ Ако в действителност сте отговорен е доста значимо да признаете грешката си и да се извините за държанието си, а вашият конкурент, в случай че в действителност ви обича, ще оцени вашата храброст и ще одобри извиненията.

Първото нещо, което би трябвало да запомните е, че извинението не търпи двуличие. Фалшифицирането на възприятията ви, или опрощение по насила, няма да донесе задоволство нито на вас, нито на този, на който се извинявате. Трябва да поискате амнистия, единствено в случай че в действителност съжалявате за случилото се.

На второ място, не би трябвало да лъжете или да вършиме подправени ангажименти, кажете вашето опрощение непосредствено и без непотребни оправдания. Не казвайте, че сътрудникът ви е принудил да извършите това, че ви е предизвикал към неучтивост и обиди, даже и да има някаква истина. Просто се извинете и предложете да се не помни този спор.

Как вярно да се извините? За да може вашите извинения да бъдат чути, и най-важното, признати, би трябвало да се научите по какъв начин да ги произнасяте. Винаги гледайте събеседника в очите, запазете успокоение и говорете с спокоен, спокоен глас. Ако на другия му би трябвало време, с цел да си намерения – не го притискайте, дайте му време да се охлади. Не очаквайте, че той ще одобри извинението ви незабавно.

Когато се извинявате се пробвайте да сложите точка на този въпрос, да насочите диалога към друга тематика, с цел да може абсурдът да затихне. Не започвайте да играете на играта „ който кого повече ще упрекна, “ да уточнявате кой е причина за спора, тъй като това ще докара до по-нататъшно изясняване на връзките, а извинението ще загуби всевъзможен смисъл.

Сега за това, по какъв начин да изкажете съжаленията си на вашия другар или другарка. След като сте решили да поискате опрощение от индивида, който сте обидили, го помолете за среща. Не би трябвало да се извинявате по телефона или със смс.

Има разнообразни способи да се извините. Можете да помолите за амнистия с букет цветя, или можете да нарисувате афиш и го закачите на видно място.

Когато се извинявате, го направете красиво! Бъдете учтиви, нежни, само че настойчиви.

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР