И в неделя продължиха споровете между здравния министър Стойчо Кацаров,

...
И в неделя продължиха споровете между здравния министър Стойчо Кацаров,
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: В Пирогов са фалшифицирали подписа ми

И в неделя продължиха разногласията сред здравния министър Стойчо Кацаров, предшественика му Костадин Ангелов и управлението на " Пирогов " във връзка със злоупотребите в опазването на здравето.

Кацаров сподели в телевизионни студиа документи за лекуването си в " Пирогов " с изказванието, че подписът му е подправен.

" Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза месец след контролния ми обзор. На 1 март желаех копие на документите от " Пирогов ". Не съм лежал в болничното заведение, не са ми давани никакви медикаменти. Всичко, написано от лечебното заведение, е подправено. В документите, в които се твърди, че съм осведомен за източника на заплащане, подписът ми е подправен ", сподели Кацаров.

Преди дни шефът на най-голямата болница за незабавна помощ у нас проф. Асен Балтов беше уволнен след инспекция на Националната здравноосигурителна каса, която откри, че в " Пирогов " са " лекувани " над 400 пациенти-фантоми. Един от мнимите заболели се оказа самият здравен министър. От лечебното заведение обаче обясниха, че Стойчо Кацаров освен, че не е бил преглеждан, само че е и получил лекуване оттатък разпоредбите. Здравният министър изрично отхвърли да е знаел, че му пускат пътека, както твърди лекуващият му доктор доцент Петър Атанасов.

" Пациентът не може по свое предпочитание да отиде на надзорен обзор. Доц. Атанасов ме извика на 23 януари. Искаше да създадем скенер на белия дроб след преболедуването ми от ковид. Защо някой, който желае да ми прави услуга, не ме вика в едномесечния период, когато имам право гратис да се възползвам от услугата, а ме вика 10 дни по-късно? Аз съм здравноосигурен, прегледан съм и ми е направено проучване в лечебно заведение, което има подписан контракт с НЗОК. Защо да не мога да получа това проучване, платено от касата? Смятате ли, че да ми лепнат стигма чернодробна цироза до края на живота коства 100-200 или 300 лева? ", попита министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР