И уличните кучета знаят, че Боби Михайлов живее широко и

...
И уличните кучета знаят, че Боби Михайлов живее широко и
Коментари Харесай

Колко пари открадна Боби Перуката? Троши по €20 000 на вечер за шампанско, хайвер и мадами, притежава имоти в София, на морето и в Дубай

И уличните кучета знаят, че Боби Михайлов живее необятно и харчи хилядарки с размаха на милионер. Говори се, че в чужбина хвърлял по 20 000 евро на вечер за шампанско, хайвер и мадами от най-луксозните. Отделно има скъпи имения в София, на морето и, съгласно слуховете, в Дубай. Откъде пари за толкоз разхитителен метод на живот, пита „ Уикенд “?

Оказва се, че футболът в България е „ златната кокошка ” за Боби и кликата му, без значение от посредствените си резултати.

Сметките сочат да вземем за пример, че единствено сред 2009 и 2019 година в БФС са постъпили 120 милиона лв.. От тях 40 милиона от УЕФА и ФИФА, 30 милиона от тв-правата на националния тим, 10 милиона от спонсори… Други 20 са влезнали от двете футболни централи за построяването въз основата на БФС и националния тим в Бояна.

Високопоставен източник от футбола твърди, че най-голямата лапаница в този интервал паднала към националните тимове за мъже, дами, юноши и други За тях били изхарчени 50 милиона лв..

По документи парите са за пътувания, лагери, здравно обслужване и други Всичко това се осигурявало посредством доближени на Перуката компании и снабдители, без конкурс. Сметките са дебели, а една част от парите се прибирали назад под масата. Отделно Боби си осигурявал поддръжка на всевъзможни равнища, като водел на облага значими персони на мачове в чужбина. Случвало се в чартъра да качат и някоя продажница на разходи на футбола ни, кълнат се източници на „ Уикенд ”.

Друго перо за кражба било „ Развитие на футбола ”. Там във въпросния интервал били пръснати 13 милиона лв.. Повечето отпътували за „ селекция, училищен игри, топки и екипировка ”. Кога пък е било толкоз всеобщо разпределяне на футболни топки? Имало протоколирани и обилни суми за плажен и махленски футбол. Отделно УЕФА изляла десетина милиона за децата и юношите. Къде и по какъв начин са изхарчени? По този въпрос БФС в никакъв случай не е давал обстоен доклад.

Покрай Перуката отлично си „ живучка ” (по Софи Маринова) и Йордан Лечков. На неговия стадион в Сливен дълго време играеше юношеският народен тим. Накрая от УЕФА го отрязаха, тъй като няма осветяване. Но на Лецата неговото не се губи, както ще стане ясно.

Други доходи Перукан има от базата в Бояна, която бе издигната с 20 милиона лв. по стратегии от ФИФА и УЕФА. Там да вземем за пример ресторантът се държи от синковеца му Ники Михайлов, който храни националните тимове, до момента в който са там на лагер.

Цените никак не били евтини, само че масрафът се заплаща от БФС. На хранилка в базата бил и доближеният до Боби предприемач със съмнителна известност Иван Динов, на който дали да стопанисва част от базата. Говори се, че Динов натрупал големи неплатени сметки за консумативи, които били платени от футболния съюз.

Реклама

Друга сочна хапка били парите, които постъпват от УЕФА по програмата „ Хеттрик ”. За времето от 2020 до 2024 година става въпрос за 14,1 милиона евро за най-различни разходи, включително и доста сладки суми. Така да вземем за пример за „ оперативни разноски ” всяка година са планувани 800 000 евро, които се разпределят от Перуката.

По четвърт милион има за „ юношески, женски, футзал и аматьорски шампионати ” и „ система за клубно лицензиране ”. Други 200 хилядарки в евро са за „ успеваемост и положително ръководство ”, а 150 000 – за женския футбол.

100 000 евро годишно пък са обезпечени за семинари на съдиите. Те се превеждат на Лечков в Сливен, където е въпросното образование.

Съюзът си заплаща като поп на плешунгера, който в това време му е вицепрезидент. Сто хилядарки има треньорски образования, а още толкоз за „ обществена отговорност ”. Съществуват и едни 50 000 евро за битка с черното тото и уредените мачове.

„ Всички разходи официално подлежат на надзор от финансовата комисия на БФС. Тя обаче се назначава точно от Боби Михайлов. Кой и по какъв начин да го управлява, като са все негови хора? ”, обясни източник от футболния съюз.

Там още се разяснява фактурата за кетъринга в мача България – Англия (0:6) от 2019 година Според нея, във ВИП-ложата изяденото и изпитото излязло над 100 000 лв. в границите на 90 минути. Мълвата гласи още, че парите отишли в доближена на Боби компания. Всеки от останалите в Изпълкома също цицал отнякъде. „ Навързали са се като свински вътрешности. Кой е вманиачен да изтърве току-тъй кокала? ”, възмущават се във футболните среди. 

Перуката се измъкна изсъхнал и от огромния скандал за злоупотреби с държавни пари на обща стойност към 150 000 лв.. Парите са част от 8 милиона държавни лв., които Бандата на Перуките получила от страната за провеждането на европейското състезание за юноши през 2015 година в Бургас.

При проверката на харчовете инспекторатът се натъкнал на изумителна спекулация. 300 000 лв. държавни пари били изписани за наем и осъществяване на футболни срещи на стадион „ Черноморец ” в Бургас. Перо по перо: толкоз за осветяване, толкоз за стаи за съдиите и делегата, за помещение за допинг-контрол.

Тънката детайлност е, че по това време въпросният стадион беше неспособен не за мачове от европейско състезание, а даже за кварталното в Бургас. Трибуните да вземем за пример бяха задачите в плевели. Отделно, че осветяване там в никакъв случай не е имало, с цел да се заплаща. И мачове от европейското там не е имало. Само че никой не беше измамен под наказателна отговорност за корист в огромни размери. Накрая казусът някак си се оказа заметен под килима…

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР