И така - поредната турбуленция на стадион Българска армия е

...
И така - поредната турбуленция на стадион Българска армия е
Коментари Харесай

Не има ли, а кой е пилотът в "ЦСКА-София"?

И по този начин - следващата турбуленция на стадион " Българска войска " е реалност. Любослав Пенев, който пристигна в края на март с гръмки думи (и от него, и от клуба) по какъв начин ще изведе " ЦСКА-София " до купа и триумфи в Европа, не съумя да разгърне замисленото от него и бе заменен след 4 месеца (без 2 дни) работа. Е, този път се задържа една концепция по-дълго от предходния си интервал в клуба, който бе от 8 февруари до 3 май 2019 година (или 2 месеца и 25 дни).

И двата пъти проблемите с управлението бяха причина за раздялата. И двата пъти измежду почитателите се говореше настойчиво, че характерът на единия основен акционер Гриша Ганчев не се е сработил с този на Пенев. Макар Ганчев да сподели сбито оня ден пред кореспондент на Българска национална телевизия: " Аз с клуба не се занимавам, сътрудник ". Но на какво да имаме вяра? На тези му думи или на казаното от Пенев на 21 юли (4 дни преди освобождението му): " Имаме цялостната поддръжка от Гриша Ганчев и Дани Ганчев. Срещам се и се слушам всеки ден съвсем с всички. "

Нека да заложим на думите на треньора. Още повече, че последвалите решения - освен уволнението на Пенев, само че и освобождаването на изп. шеф Пламен Марков, основния управител Стойчо Стоилов и даже пресаташето Владислав Василев, са типични дейности за размаха, с който всекидневно работи Ганчев. Този път с добавка - закриването на три управителни длъжности в клуба и прехвърлянето на огромна част от управническите функционалности на неназована германска компания.

Не! Колкото и Гриша Ганчев да твърди, че се е отдръпнал от ръководството, той продължава да " кара влака ". Иначе никой не би посмял през главата му да освободи един от най-верните му през годините чиновници - Стойчо Стоилов, колкото и последният да е недолюбван от " алената " аудитория.

Появиха се и подозрения, че в основата на разрива е било освобождението на Кирил Динчев от екипа на Пенев. Динчев (32 г.) е млад и упорит експерт. Също по този начин е и наследник на шефа на защитата на Ганчев. Дали там е " заровено кучето " в целия скандал - никой няма да се разприказва обществено, само че подозренията ще си стоят.

Пенев също по този начин имаше един минус още от началото на работата си - неналичието на поддръжка от страна на акционер №3 в клуба Христо Стоичков (с 20% от дяловете). Бившият му съотборник в никакъв случай не сподели такава обществена поддръжка, каквато да вземем за пример получи стремително Стойчо Младенов в понеделник след назначението си. " Добре пристигнал вкъщи, Стойчо! Ти обичаш ЦСКА и ЦСКА те обича! Желая ти доста триумфи с твоя екип, вие го можете! Винаги ще имаш моята поддръжка! ", написа Стоичков.

Що се отнася до решението за Младенов, то също е типично за Ганчев - който или дава път на млади експерти (Едуард Йорданеску, Нестор Ел Маестро, Милош Крушчич), или на хора, с които да си обезпечи поддръжката на агитката (Христо Янев, Любослав Пенев). Стойчо Младенов е от втория вид - любим на почитателите. Той побърза да се покаже точно в такава светлина с първото си изявление. С изрази като: " Аз не съм над вас, аз съм един от вас! ", " Без вас - 12-ия състезател, няма да успеем ", " Да бъдем единни като пестник " и  " Когато ЦСКА удари по масата, земята да се люлее ", той цели да вдигне духа на публиката и да я сплоти.

Явно таман мотиватор е търсило управлението на клуба (респективно Ганчев) - не че Пенев отстъпваше в това отношение. Той даже имаше на своя страна и плюса, че донесе първия трофей за клуба от 2016 година насам - Купата на България. Което още повече подвига летвата пред Стойчо Младенов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР