И така, няколко думи за показаната по-горе компилация от снимки.

...
И така, няколко думи за показаната по-горе компилация от снимки.
Коментари Харесай

Всичките снимки от днешното посещение на Венера от БепиКоломбо са свалени на Земята и са публично достъпни!

И по този начин, няколко думи за показаната нагоре компилация от фотоси. Общият брой изображения е 45 и всички те са снимани от камерата Monitoring Camera 2 към Меркурианския трансферен модул. Всяка поредна фотография е заснемана през времеви период от 52 секунди. Камерата е в положение да прави само черно-бели фотоси с резолюция от 1024 на 1024 пиксела.

Изображенията са напълно леко обработени за увеличение на яркостта и контраста. Разбира се, няма кой знае какво да се види на Венера във забележимата област на електромагнитния набор поради плътната атмосфера. В непосредственост до терминатора могат да се виждат някои структури, само че учените имат вяра, че става въпрос за артефакт на камерата, а не за действителните характерности на облачната завивка.

Напомням на читателите, че моментът на най-голямото сплотяване на “БепиКоломбо ” с Венера бе в 06:58 ч. тази заран българско време. Всичко по време на облитането мина сполучливо. Следващото посещаване на Венера от задачата ще е на 10-ти август 2021 г. 

Източник: ЕКА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР