И психолозите са хора. Понякога и тези специалисти, които ни

...
И психолозите са хора. Понякога и тези специалисти, които ни
Коментари Харесай

8 начина, по които психолозите се справят със стреса

И психолозите са хора. Понякога и тези експерти, които ни оказват помощ да разгадаем проблемите си, би трябвало да се оправят със напрежението, написа Bright Side.

В идващите редове ще ви представим 8 от техните най-популярни метода.

8. Записвайте всичко, което ви хрумва

" Мисли, разнообразни обстановки, хрумвания за публикации, взаимоотношения с хора - всичко - написа клиничният психолог Джон Дъфи, създател на книга за възпитанието на младежите. - Когато си повеждам бележки, структурирам всичко, което ми хрумва. Това е потребен креативен развой, тъй като по този начин забравяме за проблемите, мислите ни се обясняват, напрежението понижава. След това виждам нещата от друга позиция “.

7. Подбирайте деликатно продуктите за готвене

Когато Джефри Шумбер е подтиснат, той обича да яде. Психотерапевтът, публицист и преподавател обаче акцентира, че храната или би трябвало да е здравословна, или да е ядене, което в никакъв случай преди този момент не е правил. " Когато пазаря за артикули, извозвам много време в магазина. Впоследствие ги нарязвам деликатно, приготвям дресинга и най-после – похапвам постепенно. Често обявявам резултатите във Фейсбук, с цел да развеселявам приятелите си! ", споделя психотерапевтът.

6. Стягайте и отпускайте мускулите си

Методът на прогресивната мускулна релаксация, който води началото си от 1920 година насам, е желан от американския психотерапевт Кевин Чапман.

Какво съставлява той? Идеята в действителност е в действителност простичка - след всяко мощно напрежение идва мощна релаксация. Стегнете мускулите си за 10 секунди и по-късно се концентрирайте върху възприятието за релаксация в продължение на 20 секунди.

Съществуват 200 извършения за всички мускулни групи общо. Просто не забравяйте да обърнете внимание на всяка мускулна група.

5. Или реагирайте вярно, или въобще не реагирайте

" Ако не мога да трансформира обстановката, способна съм да повлияя на реакцията си ", споделя психологът Сюзън Уитбърн, която не се бори със напрежението. Тя просто си повтаря тази специфична мантра, когато попадне в стресова обстановка.

Положителната реакция на отрицателната обстановка оказва помощ да се избегне напрежението и даже да получите прочут опит, в случай че го третирате като предизвикателство.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР