И друг път сме имали избори 2 в 1. Вярно,

...
И друг път сме имали избори 2 в 1. Вярно,
Коментари Харесай

Проф. Калинов пред ФАКТИ: Съпротивата срещу ваксините е от простотия и невежество

" И различен път сме имали избори 2 в 1. Вярно, в друга композиция. Трудностите са били от същия порядък. Вярно, че тогава се гласуваше единствено с хартиена бюлетина, като сегашната обстановка основава избрани компликации с машините и с настройките на хората към тази техника ". Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ социологът, статистик и математик проф. Красимир Калинов.

" Обстановката е много по-различна, тъй като когато 2011 и 2014 имаше такива двойни избори, хората напълно обикновено ги одобряваха и си гласоподаваха напълно обикновено. Въпросът по-скоро е до вътрешната настройка на хората, в сравнение с някакви други проблеми ", добави по тематиката за изборите 2 в 1 социологът.

Той разяснява и какъв вид гласоподаватели може да притегли новата партия " Продължаваме промяната ": " Аз мисля, че това ще са на първо място разочаровани хора, които не могат да намерят място в политическото пространство за своето посланичество. Следейки нещата отдавна, аз мисля, че всеки нов план стартира да притегля такива разочаровани хора, за жалост доста бързо не запомнили какво е станало с предния нов план и разчитайки, че този нов план ще им даде някакво избавление. Ако се задълбочим малко в народопсихологията, ще забележим, че това е един детайл от упованието някой да ни извади от ямата, в която сами сме се вкарали. Това е съгласно мен мотивацията - нещо ново, което може би ще даде някакви по-различни плодове. Отсега не можем да кажем какви ще са тези плодове, само че към този момент имаме задоволително насъбран опит с тези " привнесени млади политици извън ", и не толкоз млади към този момент, които освен че не оправдаха доверието, само че и зададоха доста неприятен звук. Този неприятен звук и до ден сегашен се усеща.

Според него за българските жители не е значимо дали един политик е ляв или десен, а по-скоро е значимо той да бъде почтен, честен открит и да прави работа.

Проф. Калинов даде своя коментар и за нападките на ГЕРБ към служебното държавно управление по повод скока на цените в редица сфери: " Демагогията в никакъв случай не е е умирала, тя съществува. Да правиш изявления, че било по този начин или по различен метод, тогава когато ти си го предпоставил - това си е чиста машинация и измама. Тези политически и стопански процеси се развиват постепенно във времето, това, което е направено преди 3-4 години, в този момент събираме плодовете му. Да не приказваме, че едно служебно държавно управление има мощно лимитирани пълномощия, с цел да се оправи с тази обстановка, да не приказваме за това, че тук въобще не се взима поради, че една част от проблемите са привнесени извън, тъй като те съществуват в Европа и света. Демагогия е да обвиняваш хората, които в този момент ръководят, за грешките, които ти си правил преди няколко години. Когато пристигнаха на власт (б.р. ГЕРБ) се извиняваха с предното ръководство, а когато паднаха от власт се извиняват със настоящето ръководство ".

Не бе подмината и жалбата от " Демократична България " до Върховен административен съд за недопуснатата отстрана на ЦИК и РИК регистрация на листа на Демократична България в Стара Загора: " Ако се разсъждава логичен, би трябвало да се отхвърли решението на ЦИК и РИК и да се одобри, че това е постоянна регистрация. Само че има един дребен проблем. Чл. 134, мисля, в новия Изборен кодекс, споделя, че решението на Върховния административен съд е наложително, ЦИК и РИК са длъжни да ги впишат, в случай че това обаче е минимум 35 дни преди деня на изборите. Така че макар решението на съда, който и да е той, каквото и да е то, а то съгласно мен ще бъде в интерес на " Демократична България ", аз мисля, че тя няма да може да бъдат вписани заради това, че до изборите остава по-малко месец. Тези 35 дни ги няма ", сподели по тази тематика проф. Красимир Калинов, а по-късно добави:

" Това не е казус. И на предишните на два избора се подаваха документи с електронен автограф и никой не обръщаше внимание. Освен всичко друго, в Изборния кодекс има упоменато на няколко места по кое време се позволява потребление на електронен автограф, само че няма на никое място упомената възбрана да се употребява при подаване на документите. Щом няма възбрана, значи може да се направи. Това пояснение, че имало възбрана, съгласно мен опонира на законите, които са за електронизацията ".

Той е на мнение, че партията Движение за права и свободи е добре характеризирана и позната в България - като същина, само че това не е по този начин в Европа, където тя има положителни позиции. Конкретно в АЛДЕ. По думите му, представителите на Движение за права и свободи в Европарламента работят против България.

За издигането на Делян Пеевски за народен представител в две листи на Движението за права и свободи, проф. Калинов съобщи следното: " Това съгласно мен е едно предизвикателство към българския народ, едно пренебрежително изявление без думи: " Ще вършим каквото си желаеме, никой нищо не може да ни направи, ние сме над вас, вие сте боклука, който не ни интересува какво мисли ". Това значи пъхането на Делян Пеевски в две листи. Неговото наличие в листите го одобрявам като персонална засегнатост. Не дай си Боже да бъде определен и в Народното събрание... ".

" Аз не мисля, че Движение за права и свободи към този момент е подобен дирек, че всичко да минава през него и да не може да се мине около него. Според мен нещата би трябвало да се построят като в Германия, където също имаше непримирими гледни точки, само че те съумяха да напишат един документ от 200 страници за 2-3 месеца и напълно аргументирано, точка по точка тази коалиция, която е необятна, какво прави, какво може да прави и какво не може прави, и да се водят единствено и само по това съдружно съглашение. Да не се подписват такива съглашения (б.р. в България) съгласно мен е огромна неточност, това допуска да не се сътвори държавно управление ", сподели още той.

Според него българските партии са изумени от " Вождизъм, некомпетентност на държанието, неинтелигентност, предпочитание да се завоюва, тъй като правилото е, че най-хубавият бизнес е политиката, като това е прикрито предпочитание ".

" Българското общество има едни усещания, които персонално мен доста ме нервират. Нашето обществото не желае да накаже нарушителите, които са по министерства и по ведомства, нашето обществото желае да ги замести. Отделният човек споделя: " Ей, отлично, този забогатя и се измъкна от съда. Защо не съм като него "? Това е народопсихологията, която ужасно доста пречи. Друго, което също пречи, е, че още от турското иго българинът гледа на страната като на зложелател. Много малко хора гледат на страната България като на лична България. Същите тези хора, които отиват в чужбина, какви стават? Хрисими, работливи, положителни, извършват всички закони и нареждания. Като дойдат тук - стават зверове ", добави проф. Красимир Калинов.

Той дефинира съпротивата против имунизациите за мазохизъм. " Това се прави от дивотия, от незнание, от неведение, само че лекарите, които го вършат публично, съгласно мен те би трябвало да бъдат дадени на прокурор ".

" Има три неща, които са спомогнали човечеството да преживее от междинна възраст 30 години до междинна възраст някъде над 80 години. Това са хигиената, антибиотиците и имунизациите. Тези три съставния елемент са създали от хората хора действително.

" Не е правилно, че имунизацията била основана за 2 месеца и без да е тествана. Специално тази ваксина - РНК, тя е известна отпреди няколко десетки години. Разработваха се съответните способи, единствено че не беше пристигнал моментът всичко това да се ревизира на процедура. Поради тази причина, че имаше подготвени разработки, тя доста бързо се сътвори. Вероятно има слаби места в клиничните изпитвания на тези ваксини, само че тези ваксини са единственото нещо, което избавя обществото ".

Целия диалог сред Лили Маринкова и проф. Калинов можете да изгледате във видеото:



Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР