Хванаха служител на отдел Икономическа полиция при Областната дирекция на

...
Хванаха служител на отдел Икономическа полиция при Областната дирекция на
Коментари Харесай

Спипаха служител на Икономическа полиция с подкуп във Варна

Хванаха чиновник на отдел " Икономическа полиция " при Областната дирекция на МВР- Варна с рушвет. Задържането на 35-годишния мъж е осъществено на 14 август в миг на приемане на подкупа.

Работата по следствието почнала на 9 август, когато е формирано досъдебно произвеждане по материали от Дирекция " Вътрешна сигурност ".

До момента е открито, че в качеството си на длъжностно лице полицейският чиновник изискал 8000 лв., с цел да укрие документи по висящо досъдебно произвеждане - закононарушение по член 302, т.1, писмен знак " А ", по отношение на член 301, ал.1 от Наказателен кодекс.

Задържан е и 43-годишен мъж, който направил посредническата активност. Той е притеглен към наказателна отговорност като помощник.

Окръжна прокуратура - Варна притегли към наказателна отговорност и полицейският чиновник за пожелан рушвет.

Извършени са претърсвания и изземвания, при които са открити документите, които следвало да бъдат укрити, както и огромни парични суми. Работата по доказване и документиране на осъщественото закононарушение продължава.

Двамата мъже са арестувани за период до 72 часа, като следва наблюдаващият случая прокурор да реши дали да внесе в съда претенции за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на тях.
 Шефът на отдел Обновена
Шефът на отдел " Миграция " в Разград в ареста за рушвет

Има и още четирима арестувани, а едно лице се издирва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР