Хванаха изборна миграция на стотици места. Министърът на регионалното развитие

...
Хванаха изборна миграция на стотици места. Министърът на регионалното развитие
Коментари Харесай

Хванаха изборна миграция на стотици места

Хванаха изборна миграция на стотици места. Министърът на районното развиване Андрей Цеков оповести, че в в 343 обитаеми места съществуват данни за извънредно дейна миграция. Това са данни за последната година, уточни още Цеков.

Става въпрос за миграция, която трансформира електоралния баланс и състав на обитаемото място. Така се основават подозрения дали не става въпрос за избирателен туризъм, сподели министърът.

Цеков е упълномощил да бъде направена инспекция на осъществените през последната година регистрации по сегашен адрес. Става дума за подадените заявки за гласоподаване по сегашен адрес все още на приключване на периода за тяхното подаване.

За заключенията от отчета е известен министър-председателят Николай Денков, сподели Цеков. Той заяви, че в пълномощията на регионалните шефове е да образуват комисии. В тях да влязат представители на общинската и регионалната администрация, на дирекция ГРАО и на териториалните поделения на Министерство на вътрешните работи.

Целта е да се създадат инспекции на законосъобразността на осъществените спомагателни регистрации по сегашен адрес. След това и да се подхващат нужните дейности в случаите на определяне на нарушавания.

Купуването на гласове продължава

Шестима задържани за пазаруване на гласове. В региона на Стара Загора от сутринта тече спецакция.

Двама от арестуваните са задържани в старозагорското село Калитиново. В тях са открити опиати.

На територията на региона са тествани общо 245 лица и 148 моторни транспортни средства. Акцията е обхванала шест пункта за черни и цветни  метали, пет заложни къщи, две автоморги, автосервизи и депа.

Униформените са ревизирали също две питейни и увеселителни заведения и 10 търговски обекта. Съставени са 13 протокола по закона за Министерство на вътрешните работи и 57 акта за открити административни нарушавания и фиша.

На територията на региона са почнали и две бързи производства за владение на наркотични субстанции. Разследва се и противозаконен пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

Акция и в София

Акция за пазаруване на гласове имаше и в София. Униформени ревизират кв. “Филиповци ”. По информация на SafeNews обиски текат в бл.9 на квартала. Вече са задържани двама.

Арести има и в Бургас. 14 души са задържани за пазаруване на гласове. Операцията се организира на територията на Бургас, Руен и Сунгунларе.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР