Хуманитарната ситуация в едноименния град с пристанище Мариупол е катастрофална

...
Хуманитарната ситуация в едноименния град с пристанище Мариупол е катастрофална
Коментари Харесай

Мариупол остана без ток, вода и храна. Лекари искат евакуация

Хуманитарната обстановка в едноименния град с пристанище Мариупол е " пагубна " и е жизненоважно цивилните да бъдат евакуирани. За това предизвести върховен чиновник от " Лекари без граници ", представен от Агенция Франс Прес.

Градът, който се намира покрай границата с Русия, е обсаден от съветски сили, и плануваната за събота сутринта евакуация на цивилните жители бе провалена. „ Наложително е този филантропичен кулоар, който трябваше да бъде обезпечен, да се възвърне доста бързо, с цел да може майки с деца незабавно да изоставен града ", сподели координаторът на организацията в Украйна Лоран Лигозат. „ Днес към този момент няма вода; хората имат големи проблеми с достъпа до питейна вода и това се трансформира в решителен проблем. Хората нямат ток, няма и парно. Храната в магазините свърши “, сподели Лигозат.

От Министерството на защитата на Русия оповестиха преустановяване на огъня за отваряне на филантропичен кулоар в събота, който да разреши на 450 000-те поданици на града да стартират евакуация с рейсове и персонални коли. Украинските управляващи обаче оповестиха закъснение на евакуацията, заявявайки, че съветската страна е траяла да обстрелва града и покрайнините му. По-късно Русия разгласи, че са обновени " настъпателните дейности ", като всяка страна упреква другата за неуспеха на прекратяването на огъня.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР