Хубавият и качествен нощен сън е най-ефективното нещо, което ви

...
Хубавият и качествен нощен сън е най-ефективното нещо, което ви
Коментари Харесай

Сложете този плод на нощното си шкафче при проблеми със съня

Хубавият и първокласен нощен сън е най-ефективното нещо, което ви оказва помощ да се възстановите от миналия ден, да се заредите и на сутринта да бъдете свежи и бодри. Ако сънят ви е неточен, има метод, с който да го подобрите, осведоми в. Струма.

Ако дълго се въртите в леглото и заспивате мъчно, пробвайте да се избавите от това изтезание благодарение на свеж лимон.

Просто го нарежете на кръгчета, поръсете ги с малко сол и ги сложете в чинийка до главата си. Етеричните масла и аромати, които отделя този прелестно ухаещ цитрусов плод, ще провиснал опънатите ви нерви и свежият му мирис ще подтиква производството на серотонин.

По този метод освен ще заспите по-лесно и бързо, само че и няма да се будите през нощта. А настроението ви ще се приповдигне подсъзнателно даже по време на съня, тъй като в наличието на серотонин, кортизолът има мощен съперник. Така на сутринта ще станете елементарно, ще бъдете бодри и отпочинали.

През лятото лимонът, в композиция с няколко пъпки карамфил, прогонва досадните комари. Наистина, мъжките умират през зимата, само че за сметка на това женските обичат да се спотайват в пространствата при студени температури и да хапят. Те ненавиждат миризмата на лимона и бягат от нея.

При простуда и ангина лимонът покачва защитните сили на организма – освен изстискан в чая, само че и вдишван. Като държите на нощното си шкафче лимоновите резени и поемате аромата им, етеричните масла ще попаднат в дихателните ви пътища и ще облекчат дишането ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР