Huawei обяви, че преразглежда отношенията си с американската куриерска компания

...
Huawei обяви, че преразглежда отношенията си с американската куриерска компания
Коментари Харесай

Huawei обвини FedEx в отклоняване на пратки

Huawei разгласи, че преразглежда връзките си с американската куриерска компания FedEx, откакто тя е отклонила две нейни колета от техните получатели и е направила опит да отклони и други две колета, оповестява Reuters. И в четирите случая пратките са били надлежно от Япония и Виетнам към офиси на компанията в Азия.
Huawei споделя, че първите две отклонени колета се оказали от Япония в централата на FedEx в Съединени американски щати, вместо в офисите на Huawei в Китай, за където са били предопределени. Китайската компания споделя още, че е бил изработен и опит за отклоняването на още два колета от Виетнам към други офиси на Huawei в Азия. Те били арестувани в разпределителни центрове в Хонконг и Сингапур поради " изключения в доставката ", като и в първите два случая това е направено без позволение от страна на изпращача и получателя, а вторите две колета също са били пренасочени за Съединени американски щати, само че е подаден експлицитен отвод от страна на компанията, което е спряло отпътуването им.
Huawei е предоставила и фотоси от данните за товарителниците на пратките. Компанията споделя, че в колетите е имало единствено документи, само че не и електроника. Какво е естеството на документите, остава неразбираемо, като компанията показва само, че те са " значими търговски документи ".
В коментар пред Reuters, куриерската компания споделя само, че става дума за неправилно маршрутизиране на пратките. Фирмата добавя, че пратките не са отклонявани по искане на който и да е. " Става дума за изолиран случай с доста дребен брой колета. Знаем за кои колета става въпрос и работим непосредствено с нашите клиенти, с цел да върнем колетите до техните получатели ", се споделя в изказване на FedEx.

Huawei споделя, че към този момент е пристигнала една от пратките от Виетнам и чака втората скоро. FedEx отхвърля да даде повече детайлности какво е довело до проблемите. Huawei оповестява още, че е подала публична тъжба към пощенския регулатор на Китай, който е почнал инспекция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР