Христо ПОПОВ, бивш дипломатОбикновено у нас се използват суперлативи за

...
Христо ПОПОВ, бивш дипломатОбикновено у нас се използват суперлативи за
Коментари Харесай

Талибаните да дойдат


Христо ПОПОВ, някогашен посланик

Обикновено у нас се употребяват суперлативи за значимостта на изборите, само че резултатите от вота на 14 ноември фактически ще дефинират бъдещото развиване на България. Дали страната ни ще продължи по пътя на належащите и избавителни промени или още веднъж ще затъне в безперспективното тресавище, завещано от ГЕРБ. Изплашени до гибел от възмездието, което ги чака, шайката на Борисов и антуражът му от олигарси, мутри, мошеници, спекуланти и всевъзможен различен обществен заместител, се активизират оптимално, с цел да не се разделят с охолния живот и да не облекат раирани пижами.

Бойко Борисов се криеше зад " майката на нацията " Цецка и трепереше от боязън в зайчарника си в Банкя, в този момент цялата му вяра е фокусирана в индивида с тогата. За него са елейни думите на дясноориентирания професор, който старателно проповядва примирение, обединяване и най-много забвение за гербаджийските закононарушения през годините на еднолично ръководство. За създаване на подправения ореол на Анастас Герджиков като " избавител и обединител " на нацията се включиха известни от предишното персонажи, които за 30 сребърника продават без срам народ и Родина. В свитата към ректора на СУ се появи говорещият самичък на себе си и ръкомахащ по софийските улици печално прочут Евгений Михайлов, който в зората на демокрацията у нас стъкми подправения аудиозапис " Танковете да дойдат " като думи, сякаш произнесени от Петър Младенов. Подобна операция бе допустима единствено благодарение на външен фактор и супер съвременна холивудска техника, като записът е бил изработен в Европа.

Понастоящем обстановката е сходна с тази от предишното - имаме президент, харесван и одобряван от огромна част от българския народ и подсилен от Българска социалистическа партия. Грантаджията Михайлов може да се изкуши да спретне компромат по адрес на Радев от рода на " Талибаните да дойдат! ". Днешната холивудска компютърна анимация е на такова равнище, че " достоверността " изобщо няма да провокира подозрения.

Що се отнася до хипотетичния афганистански сюжет, той не е лишен от логичност. Талибаните водиха 20-годишна война по хребети, пещери и падини със " супер силата " (до неотдавна), само че я завоюваха триумфално и в " завещание " получиха американска бойна техника за над 6 милиарда $! Хвала! Изводът се постанова от единствено себе си. Талибаните са положителни бойци, дисциплинирани, с висок военен дух и безмилостни. Ерго, те могат да избавят България от задушаващото американско ласо. В края на краищата, съгласно някои антрополози, имаме подобен генетичен код с перси и афгани. Имайки поради " нерадостни " интервали в многовековната ни история, очевидно не можем да се оправим с непознатия нахалник без външна помощ. Русия ли чух? Забравете! По време на гербаджийското ръководство връзките ни с Москва са на кота нула, та даже и по-ниско. Бойко Борисов, след избора на ген. Румен Радев за президент през 2016 година, самоуверено съобщи от строящия се тогава зайчарник, че в случай че НАТО води война с Русия, " ние " сме на страната на пакта! Представяте ли си еднокнижният някогашен министър председател да направи сходно изявление при президент Цецка Цачева? Въпросът е реторичен! Анадолският другар на Борисов, неоосманистът Тайпи (гальовното послание на някогашния към пазителя на неговите спестени банкови " мазнинки " ), ламти за нашите земи, заявявайки, че " душата му е в Кърджали ".

На кого може да разчита България, международно приета и оповестена за " мека цел ", откакто НАТО към този момент е издухана флигорна, а Европейски Съюз е ерозиран от мощни вътрешни различия и центробежни трендове. Талибаните, които още са в еуфорията на славната победа над световния съперник, са една не толкоз хипотетична алтернатива за нашето освобождение от унизителното васалство, наложено ни от Съединени американски щати преди 32 години. И до ден сегашен янките не престават да ни третират като " победена в Студената война страна ". Факт, за който малцината " отдадени " заобикалят да приказват. Безумен анахронизъм е Германия да се води към момента окупирана от Съединени американски щати страна, само че там янките не могат да си разиграват коня, както желаят. Онези зелени, не нашите, им споделят: приберете си " нуклеарните джунджурии ". А ние ще продължаваме да зяпаме към висините, на " пущи Боже ", нека се откри някой да " изчегърта " тях и техните лакеи от нашата територия.

В анти-Радев акцията интензивно вземат участие освен чуждопоклонници, нихилисти и слугинажът на външния наставник, само че и към този момент някогашни висши фрагменти на Българска социалистическа партия. Доц. Валентин Вацев да вземем за пример, със самочувствието на гуру, изрече от екрана противоречиви отзиви и мнения и насочи в ефира неточни нападки против президента Радев, обвинявайки го в открита " синергия със Съединени американски щати " във връзка самодейността " Три морета ". Дали въпросният анализатор си е задавал въпроса имала ли е България в миналото по-достоен президент от настоящия? На кого не му е ясно, че всеки европейски политик окончателно губи кариерата си, в случай че намерено се опълчи на американските императиви за Западните Балкани или на така наречен Три морета? А да заявяваш желанията си към претендента на ГЕРБ, не може да значи друго, с изключение на връщане на незаконния, деструктивен модел на " зайчаря ". Вацев предпочитал мира пред вдигнатия пестник, тогата - пред генералския пагон. Е, ще си разреша да сравня " академичната роба " с предходен гербаджийски фаворит, именуван от мнозина българи " чехльо ", " мекотело ", " нищото " и прочие

Елементарна клевета е, че посредством плана " Три морета " Радев бил проводник на американските ползи и косвено атакувал Русия. Президентът от трибуната на форума сложи единствено един главен и значим акцент - за икономическо възкръсване на района, за общи инфраструктурни планове, продан на технологии, разкриване на нови работни места и понижаване на безработицата. Излишно е да разясняваме реплики, че на Радев му трябвало време да се " отърси " от военния си нрав, с цел да стане същински политик! По време на срещите на най-високо ниво в Словения президентът Радев с брилянтния метод, по който отбрани българската позиция в разногласието за Северна Македония, сподели недвусмислено, че е овладял висшия политически пилотаж.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР