Християнската благотворителна организация Barnabas Fund съобщи за клане на християнската

...
Християнската благотворителна организация Barnabas Fund съобщи за клане на християнската
Коментари Харесай

Съобщават за клане на християни в Етиопия

Християнската благотворителна организация Barnabas Fund заяви за кръвопролитие на християнската общественост в Етиопия, съобщи Aleteia.org.

По данни на организацията повече от 500 етиопски християни са били убити единствено от месец юни насам в района Оромия. Екстремисти дошли с коли до домовете на жертвите си, след което настъпвало същинско кръвопролитие. Те имали лист с имената на хората, които желаят да убият.

Терористите убивали жертвите благодарение на мечове, мачете, револвери и копия. Смята се, че зверските набези са осъществени от членове на етническата група оромо, която в по-голямата си част е мюсюлманска. Предполага се, че нападенията са осъществени като възмездие за убийството на музиканта Хачалу Хундеса.

Певецът беше и политически деятел, който беше гласът на групата оромо в политиката. След покушението в огромната африканска страна се стигна до кървави конфликти. Свидетели описват, че полицията в Оромия не е защитила жертвите, а е следила по какъв начин се правят тези закононарушения. Някои християни пък са били избавени посредством намесата на локални мюсюлмани, които ги защитили. Били са нападнати и бизнесите на християни. Свидетели разказват протичащото се като немислим гнет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР