Храносмилателно разстройство също говори за заразатаЗа две години всички научихме

...
Храносмилателно разстройство също говори за заразатаЗа две години всички научихме
Коментари Харесай

Умората - неочакваният симптом на Омикрон

Храносмилателно разстройство също приказва за болестта
За две години всички научихме наизуст признаците на ковид - загуба на усет и подушване, нараснала температура. Но защото вирусът непрестанно мутира и се появяват нови варианти, се променят и признаците на болестта. Оказва се, че има и ексцентрични, на които си коства да обърнем внимание.

Основните признаци на върлуващия сега Омикрон са загуба на вкус, мощно раздразнение в гърлото, обща изнемощялост и хрема. Разбира се, човек може да се е заразил с вируса и без да има нито един от класическите признаци. Изследователи настояват, че една от най-разпространените “скрити” прояви на Омикрон е умората.

Чувството за изтощеност и изнемощялост се вижда при 62% от болните от коронавирус. Д-р Сачин Награни разяснява пред The Sun, че такава реакция може да бъде провокирана освен от ковид, само че въпреки всичко се явява негов симптом.

Отчитат се и други скрити признаци - болежка в мускулите и възприятие за “скършеност” в цялото тяло. В добавка за болест с Омикрон може да се мисли и при разстройство на храносмилателната система.

Важно е да се помни, че в доста от случаите COVID-19 въобще няма признаци, което е една от аргументите той да продължава толкоз елементарно да се популяризира, предизвестяват учени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР