Храненето при децата във възрастовата граница 1-3 години е много

...
Храненето при децата във възрастовата граница 1-3 години е много
Коментари Харесай

Здравословно хранене на децата от 1 до 3 години

Храненето при децата във възрастовата граница 1-3 години е доста значимо, защото организмът на детето се нуждае от приема на разнообразни витамини и минерали, а приспособеното мляко или кърмата са незадоволителни за осъществяване на нужните функционалности на организма.

Поради високата възможност от поява на анемия експертите предлагат приемът на мляко да се понижи, а да се акцентира на храни, богати на желязо. А при банкет на мляко и млечни артикули млякото би трябвало да е от пасищно животно, което не се третира с химикали и друго нездравословни субстанции.

Млякото би трябвало да е пълномаслено, защото децата до 3-годишна възраст се нуждаят от мазнини в диетата си. Преходът от мляко в шише може да се реалокира в мляко в чаша, предлагано по време на хранене.

Богатите на желязо храни са месо, риба, бобови, зеленолистни, елда. Ако имате подозрения, че детето ви не приема задоволително желязо, потърсете мнение на експерт.

 Здравословно хранене на децата от 1 до 3 години

Дневното меню е напълно в ръцете на родителите и от тях зависи по какъв начин ще се съчетаят здравословните храни. Но наложително би трябвало да има място за плодове и зеленчуци, богати на витамини. Те се оферират съгласно детето - при съществуване на по-малко зъбки, плодовете могат да бъдат рендосани или авансово омекнати на пара. През интервала 2-3 годинки плодовете и зеленчуците могат да се дават на дребни кубчета. Това спомага за насърчаване на детето да се храни единствено.

Запомнете, че вие решавате какво многообразие от здравословни храни да предложите на детето, само че му дайте избор какво избира от тези храни, както и какъв брой количество да изяде. Не насилвайте детето да яде, когато не изпитва апетит и му предложете нови храни, богати на витамини. Внимавайте с новите храни и следете заалергични реакции.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР