Храненето е процес, след който организмът ни се зарежда с

...
Храненето е процес, след който организмът ни се зарежда с
Коментари Харесай

Кои са храните, които ни изморяват?

Храненето е развой, след който организмът ни се зарежда с сила и всекидневно би трябвало да се усещаме по-бодри. Забелязали ли сте обаче по какъв начин все пак от време на време след ядене се усещаме още по-изтощени?

Това събитие си има разумно пояснение - някои храни ни карат да се усещаме изморени.

Ето и кои са основните виновници за ненадейно обзелата ни отмалялост. Кои артикули ни вършат изтощени.

1. Хляб и разнообразни тестени произведения

Тестените произведения от бяло брашно имат висок гликемичен показател, което може до докара до повишаване на кръвната захар, а в следствие да се появи унесеност.

Същевременно те не са източник на детайлите, които ни карат да бодърстваме. В резултат на това, откакто сме похапнали няколко филии бял самун, ни се желае да се отдадем на къса сънливост.

2. Банани

 Банан

Тези обичани на мнозина плодове са потребни за организма ни по редица аргументи. Те са източник на витамин А, витамин В1, витамин В2, витамин В4, витамин В5, витамин В6, витамин С, желязо, мед, калций, фосфор. Бананите обаче могат да снабдят тялото ни с магнезий, който е основен съставен елемент за здрав сън. Неслучйно бананите са от разрешените храни преди сън.

3. Сладкиши

Сладките лакомства може и да ни зареждат с сила за известно време, само че след това провокират унесеност. Обикновено с невъздържание със сладкиши първо усещаме прилив на сили, а след това сме изтощени.

4. Червено месо

 Червено месо

Според експертите потреблението на алено месо може да зареди тялото ни с сила и да укрепи имунната система, защото този хранителен артикул съдържа витамин А, фолиева киселина, селен, цинк, желязо, витамин В12 и други

Но също се оказва, че аленото месо, сходно на други месни и млечни артикули, е с високо наличие на мазнини, а те се обработват по-трудно от тялото. В последна сметка организмът ни употребява цялата ни сила, с цел да ги разгради, а ние се усещаме изморени.

5. Череши

 Череши

Тези сочни дребни топченца още веднъж се славят като потребен хранителен артикул, защото са източник на витамин А, витамин В1, витамин В2, витамин В4, желязо, калий, калций, магнезий, фосфор, цинк и други

Успоредно с това те доставят организма с мелатонин, който от своя страна е прочут като другар на съня. Така че, в случай че имате избор, хапвайте череши, преди да се насочите към леглото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР