Хората трябва да напуснат Земята през идните 100 години за

...
Хората трябва да напуснат Земята през идните 100 години за
Коментари Харесай

Стивън Хокинг: Трябва да се евакуираме от Земята до 100 години

Хората би трябвало да изоставен Земята през идните 100 години с цел да могат да оцелеят, предизвестява още веднъж астрофизикът Стивън Хокинг.  В нов документален филм, наименуван „ Експедиция нова Земя “, който е част от серията на БиБиСи „ Утрешният свят “, Хокинг твърди, че времето за Земята изтича. Хората би трябвало да изоставен планетата, с цел да оцелеят от идните климатични промени, метеоритни удари, епидемии и пренаселване.

След като бе предавана 38 години, серията „ Утрешният свят “ беше спряна от Би Би Си преди 14 години. Сега тя се възобновява и съгласно осведомени ще бъде доста по-силна и забавна.

„ Обединихме се към една елементарна и много смела упоритост – да се въоръжим със познания с цел да осмислим бъдещето пред нас “, споделя Тони Хол, общоприет шеф на Би Би Си. „ Дали ще е основаването на изкуствен интелект, дали изгубването на работещите антибиотици, пътешестване до Марс или 3D принтери произвеждащи храни, науката трансформира света доста бързо “, продължава Хол.

Новата серия на „ Утрешният свят “ не е първото място на което Хокинг приказва за потребността да бъде изоставена планетата Земя, само че за първи път понижава периода за тази „ евакуация “ на 100 години. През 2016 година на спор в университета Оксфорд, Хоукинг беше загатнал, че с цел да се избави, човечеството би трябвало да напусне Земята идните 1000 години.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР