Хората трудно признават грешките си, дълго чакат, защото пазят Аз-а

...
Хората трудно признават грешките си, дълго чакат, защото пазят Аз-а
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова: В гласувалите за ПП има известен срам, че са ги подкрепили

Хората мъчно признават грешките си, дълго чакат, тъй като пазят Аз-а си защитавайки избора, който са създали и чакането в този миг е доста рисково за страната. Това сподели политическият психолог проф. Антоанета Христова в обзора на деня на Радио „ Фокус “ „ Това е България “ във връзка ръководството и менталното му здраве. Тя изрази опасения си да не стане по този начин, че „ неналичието на норма в тая страна да се трансформира в норма, неналичието на следване на закона да стане закон. “

Егото, изборите, ползите и грешките

Според проф. Христова има хора, които към момента харесват държавното управление и към момента му дават вяра, само че това не е, тъй като го утвърждават, а тъй като пазят личния си избор и его. „ В подкрепилите Политическа партия на изборите жители има прочут позор от самите себе си, че са създали тази безумна неточност и изчакват, опозицията пък чака жителите да покажат, че желаят смяна на ръководството и в цялото това изчакване всички се намираме като в безвъздушно пространство, изтеглен е въздуха от всякъде и чакаш…какво чакаш и аз не знам. “

„ Намираме се по средата на най-тихата турбуленция, загадка, подмолна. Нищо не е на повърхността и мъчно се проучва и предвижда в такава обстановка, процесите са доста динамични и психични - хората би трябвало да преживеят тази неточност, че са се доверили на изборите и да се вземат в ръце, опозицията също би трябвало да преживее, че е позволила всичко това да се случи и тя да се вземе в ръце “, сподели още проф. Христова.

По думите ѝ на везната от едната страна е рискът, че всеки ден затъваме от ден на ден и би трябвало да се работи незабавно, а от другата - желанието да се изчака, с цел да се завърши дефинитивно с „ Продължаваме промяната “, а преценката на този баланс е доста виновен развой и е мъчно да бъде преценено по кое време ще се случи.

„ Струва ми се обаче, че момента доближава и то не тъй като някой ще желае интензивно да падне държавното управление, а тъй като то единствено ще се саморазпусне “, акцентира Христова и посочи, че от самият старт на тази групировка се е заложило невъзможността да просъществува, тъй като в нея вземат участие политически сили, които нямат полезности, а ползи.

„ В момента, в който ползите се сблъскат, държавното управление завършва “, предвижда психологът.

Светът на политиците и светът на жителите

„ Още от началото се виждаше, че демократичното обучение, с което се гордеят е под въпрос и че до този миг не са способни да произведат нито една антикризисна мярка, която да работи - нито в областта на стопанската система, нито във финансовото контролиране на обстановката, в която се намираме, нито в областта на преодоляване на цените – в противен случай. За мен един от най-големите проблеми на ръководещите е това, че са популисти. Имаме един свят на гласоподавателите, на жителите, и различен свят на едни хора, които не произлизат от нас, не схващат страстите и проблемите и това, какво желае българинът, неговите полезности и еднаквост. Това са двата полюса “, изясни разделянето проф. Христова.

Промяната, упованията и действителността

„ Коалицията сега сподели по какъв начин могат да се съберат хора, които нямат допирни точки. При по този начин създалата се обстановка мъчно се проучва очевадната патологията. Но въпреки всичко чакам индикации, които да покажат, че хората не одобряват към този момент това за обикновено, както чакам и политическа партия или партии да лидират развой обвързван с смяна на ръководството, тъй като обстановката в която се намираме е извънредно неестествена от позиция на това по какъв начин и какво би трябвало да се случва в една демократична система, в която да има законно ръководство “, изрази упованията си тя.

„ Промяната в България пристигна доста постепенно, пристигна подправена, доста неистинска, доста недълбока и без жертви. Може би всеки би трябвало да усети на гърба си жертвата за демокрацията, в случай че си сбъркал, да се поправиш и тази корекция да пристигна от теб, от вътрешното ти аз, от твоята интензивност и най-много от твоето осъзнаване. И тази обстановка би могла да се трансформира в катарзис, в осъзнаване, че демократичната система не е вечно и всеки ден умишлено да се борим за човешките права “, заключи политическия психолог проф. Антоанета Христова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР