Хората, страдащи от диабет, непрестанно чуват кои храни не трябва

...
Хората, страдащи от диабет, непрестанно чуват кои храни не трябва
Коментари Харесай

Кои храни лекуват диабет

Хората, страдащи от диабет, непрекъснато чуват кои храни не би трябвало да поглеждат и кои не могат да употребяват. Има обаче и такива храни и питиета, които могат да облекчат признаците и даже да ги излекуват от заболяването.

Реално съществуват храни, които могат да оказват помощ за лекуването на диабет вид 2. Основната причина за появяването на този вид диабет е несъответствието на флората в червата. Той се предизвиква от систематична гъбична зараза, известна като кандидоза.

Единственият метод за дейно ѝ унищожаване е тялото да се храни с подобаващи хранителни субстанции и пробиотици, възвръщащи бактериалния баланс. Ето кои са тези храни:

 кокос

Кокосова вода и мляко от кокос

Вкусното кокосово мляко и фамозната кокосова вода са най-безопасни за диабетиците. Кокосовата вода, получена по естествен път, усъвършенства електролитния баланс и е чудесна опция на обичайните енергийни питиета. В нея се съдържат калий, натриев бикарбонат, калций, натрий, хлор, магнезий, фосфат и сулфат. Електролитите са от жизненоважно значение за хидратацията на организма. Те хранят клетките.

Естествените захари, които се съдържат в кокосовата вода, са съвършено уравновесени с електролити, витамини и микроелементи. По този метод тялото по едно и също време се хидратира, до момента в който равнищата на кръвната захар остават постоянни.

 Хималайска сол

Хималайска сол

Солта е жизненоважно хранително вещество за човек. За хора с диабет вид 2 най-препоръчителни са хималайска розова сол, сол от Келтско море и изобщо целият набор от морска сол. Микроелементите, съдържащи се в този вид сол, подтикват надбъбречната и щитовидната жлеза, облекчават разнообразни кожни болести, предизвикват имунитета, борят се с алергиите и алкализират и прочистват кръвта. От друга страна те усъвършенстват естественото контролиране на кръвната захар и обмяната на веществата.

Зеленолистни зеленчуци

 Зеленолистни зеленчуци

Този вид зеленчуци имат мощно детоксикиращо и алкализиращо деяние. Освен това те са храна, която дава витамини, минерали и други скъпи хранителни субстанции на организма. По този метод изгубеният баланс на рН на чревната микрофлора се възстановява. Най-добри са ряпата, брюкселското зеле, хрянът, спанакът и ракуолата. Консумират се леко задушени, варени или готвени. Те оказват помощ на тялото да се отърве от токсичните гъбички и основават условия кръвната захар да се балансира и контролира вярно.

Морски водорасли

В състава си те имат десетки детайли, които са от първостепенно значение за оросяването и поддържането на кислородния поток в тялото. Те възстановяват нервната система и подтикват растежа, укрепват тъканите и костите. Най-добри са морски водорасли от вида нори, комбу, уакаме, хиджики, дулсе, араме и агар. Освен че контролират кръвната захар, те имат противовъзпалителни свойства и пречистват кръвта от отрови.

Ябълков оцет

Най-доброто лекарство против висока кръвна захар е ябълковият оцет. Пие се чист или прибавен към пресни сокове и други питиета. Той е сполучлив, мощен и наличен естествен лек срещу диабет вид 2. Доказано смъква на равнищата на кръвната захар както на гладно, по този начин и след хранене. От друга страна оцетната киселина оказва помощ за попречване на абсорбцията на някои типове захари и нишесте в червата. Това им разрешава да минават без да въздействат върху равнището на кръвната захар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР