Хората се събраха на пешеходната пътека на пътя Бургас –

...
Хората се събраха на пешеходната пътека на пътя Бургас –
Коментари Харесай

Протест и блокада заради убития на пътя 16-годишен Костадин

Хората се събраха на пешеходната пътека на пътя Бургас – Созопол, където през вчерашния ден беше блъснат и погубен 16-годишният Костадин Джардов.

Около 6,48 ч., 16-годишното момче, което е от село Атия, е вървяло към автобусната спирка, с цел да отиде на учебно заведение. Костадин е първенец в бургаската Професионална гимназия по туризъм. Той е пресичал основния път Бургас-Созопол по пешеходната пътека , когато е блъснат от джипа на 59-годишния Кирил Георгиев. Няма спирачен път. Ученикът e влачен близо 30 метра и е умрял на място.

Протестиращите желаеха кръстовището да се преправи, с цел да стане по-безопасно, като се построи пасарелка или се направи кръгово придвижване, съобщи bTV. Хората оставиха карамфили по пешеходната пътека и блокираха придвижването на колите.

Според локални трафикът на това място е голям, изключително през летните месеци, и пресичането постоянно е било доста мъчно. Шофьорите рядко минават с под 100 км/ч, а камерата, която сякаш би трябвало да контролира придвижването, не работи от три години.

Местните споделят, че към този момент са изгубили броя на убийствата на тази пешеходна пътека.

"Тук са починали доста хора, има най-малко 4 паметника. Време е да се вземат ограничения за обезопасяване на това кръстовище. Аз персонално неведнъж съм упорствала за това. И в този момент ще създадем подписка и ще я внесем във всички институции”, сподели кметът на Атия Ренета Стоева.

Шофьорът, блъснал и умъртвил Костадин, бе арестуван за 24 часа в РПУ-Созопол. Пробите му за алкохол и опиати са негативни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР