Хората с лекота разпознават гласа на отделния човек в шумната

...
Хората с лекота разпознават гласа на отделния човек в шумната
Коментари Харесай

Google представи ИИ, който може да разпознае гласа на отделен човек в тълпата

Хората с лекост разпознават гласа на обособения човек в шумната навалица, само че компютрите прекомерно зле се оправят с сходна задача. Гугъл показа решение на този проблем.
Специалистите на интернет колоса сътвориха система с надълбоко машинно образование, която може да разпознае обособените гласове, може да следи лицето на обособените хора и да разпознава по кое време приказват. Невронната мрежа може да разпознава обособените обсъждащи и да основава виртуални групи. Целта е новият изкуствен интелект да стартира да изолира тези групи в обособени звукови пътечки.

Новата система с изкуствен интелект се е научила с висока акуратност да разпознава гласа на обособения човек, даже и когато няколко души приказват по едно и също време. Невронната мрежа основава обособена звукова пътечка единствено с чистата тирада на всеки от говорещите . Изкуственият разсъдък добре разпознава речта, даже и в случай че лицето е отчасти закрито с ръка или от микрофона.



Гугъл изследва опцията за потреблението на тази функционалност в своите артикули. Тя може да се употребява да вземем за пример при видеочат в претъпкано помещение, за възстановяване на речта при запис на видео и така нататък Съществуват и евентуални проблеми с конфиденциалността, тъй като някой може да реши да употребява новата система за обществено подслушване.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР