Хората по света вярват в невероятно странни неща. Ето и

...
Хората по света вярват в невероятно странни неща. Ето и
Коментари Харесай

Изумително! Ето 25 от най-странните суеверия по света

Хората по света имат вяра в необикновено странни неща. Ето и доказателството:

Ако изговорите на глас името на някогашния аржентински президент Карлос Менем, това може да ви навлече проклинание. За да го избегнете, би трябвало да докоснете лявата си гърда (или тестисите при мъжете).

Бразилия

Подобно на България, в Бразилия имат вяра, че в случай че оставите чантата си на земята, това значи, че няма да имате пари.

Китай

Цифрата 4 и нейните производни цифри – да вземем за пример 14, 24, носят злощастие.  Суеверието води началото си от обстоятелството, че китайското наречие на четворката е съвсем идентично с това на думата “смърт ”.  Съчетано със западните суеверия за 13 и 23, това прави ориентирането из етажите на небостъргачите в Китай объркващо прекарване.

Дания

Счупените съдове се събират и резервират през цялата година, с цел да бъдат хвърлени в къщите на приятелите и фамилията в навечерието на Нова година. С колкото по-голяма купчина от строшен порцелан разполагате, толкоз по-голям шанс ще имат тези, в чиято къща сте го стоварили.

Египет

В страната се смята за извънредно неприятен шанс да се отварят и затварят ножици, без да режете с тях. А още по-лошо – да ги оставите отворени. Египтяните считат още, че ножици под възглавницата може да ви излекуват от кошмари.

Франция

На шанс е, в случай че настъпите кучешко изпражнение с левия си крайник. Ако обаче го извършите с десния, това ще ви донесе неприятности.

Гърция

Гърците имат своя-собствена версия на думата “карък ”. Когато двама души кажат едно и също нещо едновременно, те би трябвало да произнесат “Piase Kokkino ” (докосни алено, в превод от гръцки) и да допрян движимост с червен цвят, с цел да избегнат неприятния шанс. Най-лесно е това на Великден, когато цялата страна е осеяна с червени яйца.

Хаити

Животът е подъл за майките. Например, в случай че ходите единствено с една обувка, метете пода през нощта, лазите на колене или хапвате единствено върховете на дини или грейпфрути, това може да докара до преждевременната гибел на майка ви.

Индия

В страната не трябва да режете ноктите си във вторник и събота (или през нощта), нито може да се подстригвате или миете косата си в четвъртък и събота.

Япония

Децата са предизвестени да крият пъповете си по време на гръмотевични стихии, изключително преди сън. Смята се, че в случай че не го създадат, Raijin (богът на гръмотевиците) ще открадне и ще изяде пъпа им по време на бурята.

Южна Корея

Смята се, че работещ вентилатор в затворена стая, изключително по време на сън, ще те убие. Fan Death е толкоз публикувано разбиране в Корея, че доста електрически вентилатори в страната имат автоматизирани таймери за изключване.

Литва

В страната свиренето с уста на закрито е неразрешено, защото се има вяра, че това ще призове дребните дяволи, които ще ви тероризират.

Малайзия

Ако седнете на възглавница, дупето ви ще се окичи с циреи, мехури и рани.

Нигерия

Ако един мъж се удари с метла, той ще стане импотентен и/или гениталиите му ще изчезнат. Някои имат вяра, че на това поверие може да се противодейства, като ударите мъжа по гърба с метлата не по-малко от седем пъти.

Оман

Най-добрата процедура за филтриране на нов автомобил от зли сили е да пуснете корана да звучи по радиото в продължение на седмица или две. Това ще отбрани колата и притежателя й от уроки.

Филипините

Дъждът от ясно небе (без облаци) се счита за женитба сред демони коне. В България се споделя „ дъжд вали, слънце грее, мечка се дами “.

Катар

Паяците имат властта да управляват и гасят пожари, тъй че не би трябвало да бъдат убивани.

Руанда

От най-ранна възраст девойките се учат да не ядат ярешко. В противоположен случай ще им порастнат бради.

Швеция

Често в страната можете да видите пешеходци, които внезапно се отклоняват от пътя си и поемат по необикновени, обиколни направления. Това е по този начин, тъй като шахтите в цялата страна са маркирани с две букви – K (от шведската дума за прясна вода и любов) или A (от шведската дума за канализация и нещастна любов). Местните поданици имат вяра, че тяхната сантиментална орис се дефинира от буквите на шахтите, съгласно които те възнамеряват маршрута си. Ако въпреки всичко стъпят на неверната шахта, три потупвания по гърба могат да извърнат неприятния шанс.

Турция

Ужасно неприятна концепция е да дъвчете дъвка през нощта в Турция. Местните имат вяра, че откакто се стъмни, тя се трансформира в плътта на мъртвите.

Съединени американски щати

Във Върмонт доста селски къщи от 19 век са издигнати с наклонени прозорци. Това се дължи на убеждението, че вещиците не могат да влязат през сходни прозорци с метлите си.

Виетнам

Много храни в страната се заобикалят от студентите и учениците, които желаят да имат триумф на изпити. Бананите, да вземем за пример, не се ядат преди значими изпити, тъй като са хлъзгави, а виетнамската дума “приплъзване ” звучи тъкмо като “провал. ”

Уелс

Ако носите венец от лешникови пръчки и листа, това може да ви подсигурява осъществяването на едно предпочитание.

Йемен

Бременна жена може да дефинира пола на нероденото си бебе, като хвърли мъртва змия нагоре във въздуха. Ако змията падне на гърба си, бебето ще бъде момиче. В противоположен случай ще бъде момче.

Зимбабве

Вярата в черната магия в страната се шири безотговорно. Например, един брачен партньор може да хвърли проклинание върху брачната половинка си, с цел да я защищити от невярност. Ако въпреки всичко извънбрачната връзка се реализира, двойката няма да бъде способна да се раздели. Тази магия е известна като durawalling и се счита за толкоз публикувана, че самото й име има мощен възпиращ резултат против изневярата.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР