Хората не осъзнават, че нещо толкова малко като зрънцето нахут

...
Хората не осъзнават, че нещо толкова малко като зрънцето нахут
Коментари Харесай

Пет интересни приложения на нахута

Хората не осъзнават, че нещо толкоз малко като зрънцето нахут може да способства толкоз доста за усета на несъмнено ядене и в това време да играе и значима роля за здравословното ни хранене. Нахутът съдържа фибри, манган, протеин и желязо, които подкрепят лесното събаряне на килограми и ни зареждат с сила.

Освен изгодите за здравето тези дребни зрънца са страхотни на усет и подхождат на съвсем всички типове ястия, което ни подсеща за най-малко 5 метода по какъв начин да приготвите тази храна в всекидневието си.

1. Нахутени тарталети

Около една шепа пасиран нахут прибавен към сместа ви за тарталети ще изненада всички прелестно и ще бъде добър сурогат на брашното, което по този начин или другояче по всевъзможен метод опитваме да заобикаляме.

2. Нахутено смути

Вероятно постоянно пиете смутита и сте привикнали да си ги приготвяте от пресни свежи плодове - изненадайте себе си като добавите една шепа нахут, до момента в който приготвяте ежедневната си доза от потребната напитка. Това е най-сигурният метод и най-хубавата опция на изкуствените хапчета и прахчета за укрепване.

 нахут

3. Филийка с авокадо и нахут

Хапва ви се нещо същинско, вкусно, само че не желаете нездравословна закуска. Вземете филийка пълнозърнест самун и я намажете с намачкано авокато и нахут. Поръсете със сол и малко черен пипер и се насладете на страховит сандвич.

4. Пуканки от нахут

Няма нищо по-лесно и в това време отлично заместващо пуканките по време на филм. Вземате консервиран нахут. Изцеждате го и го подсушавате. Нареждате зрънцата на хартия за печене и слагате във фурната за към 30 минути. Меките съкровища се трансформират в златисти хрупкави хапчици, сходни на пуканките, само че много по-полезни. Като опция може и да ги изпържите на маслена баня и да поръсите с подправки по личен усет, само че ще бъдат много по-мазни.

5. Нахут като добавка към печива

Около шепа пюре от нахут ще промени осезаемо усета на обичайна ви питка или кекс. Бъдете подготвени да експериментирате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР