Хората, които с лекота стават рано и са бодри, са

...
Хората, които с лекота стават рано и са бодри, са
Коментари Харесай

Поспаливите имат по-развито въображение

Хората, които с лекост стават рано и са бодри, са просто галеници на природата, считат канадски психолози. Просто при ранното пиле биологичният часовник работи с по-кратък темп, в сравнение с при совата.

Тези, които стават рано, заран имат високо равнище на хормона на напрежението – кортизол, което им дава сила и продуктивност. Сутрин те имат по-ниска температура, към 15 ч. тя се подвига и понижава към вечерта. Совите са с малко по-висока температура и надлежно повече сила към 20 ч.

Гените също оказват въздействие – в случай че родителите ви са сови, е разбираемо, че и вие мъчно ще ставате заран. Едва към 60-тата си година хората, които имат усложнения със ставането от леглото преди обяд, се разсънват в ранни зори.

 Въображение

Установено е също по този начин, че ранобудните като цяло са хора на логиката и конкретиката, а поспаливите са с развито въображение и имат доста гении в разнообразни сфери.

Ако сте сова, а ви се постанова да работите от заран до вечер, прилагайте дребни трикове, с цел да пренастроите биологичния си часовник.

Не дърпайте пердетата вечер, с цел да може да се разсъните от първите слънчеви лъчи. Вечер заспивайте без тв приемник и включена нощна лампа. Не пийте и не яжте нищо 2-3 часа преди сън.

Всъщност същински сови са единствено към 15 на 100 от популацията на планетата. Всичко друго се приближава към златната среда, само че не го признава. Затова не е толкоз мъчно да променяме ритъма си според от работата.

А в този момент вижте за какво ранното ставане ще ви направи богати.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР