Хората често подценяват ролята на малките надплащания. Поради това, когато

...
Хората често подценяват ролята на малките надплащания. Поради това, когато
Коментари Харесай

10 безвредни покупки, за които харчите много пари

Хората постоянно подценяват ролята на дребните надплащания. Поради това, когато планираме да вършим спестявания, имаме лъжливо чувство, че е неотложно изцяло да изоставим някои разходни детайли. Но в действителност по-често е задоволително да се проучват нормалните покупки и да се търсят по-евтини аналози.

Списък с неща, които наподобяват евтини и незначителни, само че в действителност те методично и незабелязано изсмукват пари от портфейла ни.

10. Течен сапун

Течният сапун отдавно се употребява, и се продава на пазара. Хората отдавно не купуват елементарен сапун, тъй като той изсушава кожата ни. Поради тази причина хората заплащат малко повече пари за течен сапун. Но към този момент се появиха сапун който доста наподобява на течен и няма да ви изсушава кожата.

9. Продукти

Отстъпките и другите промоции постоянно ни подтикват да купуваме повече артикули, в сравнение с е належащо. В последна сметка обаче това постоянно води до изхвърляне на част от храната в кошчето. За благополучие има доста способи да се предотврати тази обстановка. Съставянето на лист с хранителни артикули (за да се избегнат импулсивни разходи), закупуването на някои от замразените зеленчуци, както и опцията за обмисляне на менюто и за подготвяне ще ви разрешат да постигнете по-информирана консумация.

8. Памучни  дискови

За да премахнете грима, като предписание се изискват доста повече от един памучен тампон, тъй че опаковките с тях се употребяват много бързо и би трябвало да купуваме нови най-малко един път на няколко седмици. Но общоприетите памучни тампони от дълго време са сменени от усъвършенствани варианти, които освен икономисват пари заради обстоятелството, че са многократни, само че са и по-подходящи за сензитивна кожа. И по този начин, към този момент има бамбукови, фланелени и памучни дискове, както и микрофибърни дискове, които просто би трябвало да се измият след приложимост.

7. Дрехи за специфични мотиви

Според проучванията актуалните хора купуват 60% повече облекла, в сравнение с преди 15 години. В същото време също е известно, че към 12% от облеклата в женските дрешници въобще не се употребяват. Всичко това демонстрира, че облеклото явно е голям непотребен разход, което значи, че би трябвало да бъдете по-критични към извършването на покупки.

6. Салфетки

Идеята за еднократни кърпи и кърпи за избърсване на повърхности, изключително в кухнята, е примамлива, само че когато става въпрос за икономии, става явно, че това не е най-хубавият вид. Може би, както е в тази ситуация с памучните тампони, в началото дребното надплащане за тях наподобява като дреболия, само че можете да сметните какъв е този разход.

5. Готови пържоли и купи със салати

Месните и рибните пържоли, нарязаните зеленчуци и смесите от салати са едни от най-ярките образци за това по какъв начин производителите и търговците печелят от хроничния мързел на своите консуматори. Въпреки спестяванията на време и старания е безусловно неизгодно да се купуват такива артикули непрекъснато. Освен това измитите зеленчуци имат доста понижен период на валидност.

4. Бутилирана вода

По-скъпо е да купува бутилирана вода от колкото филтър за течаща вода. Разбира се, честотата на промяната на филтъра също се въздейства съществено от качеството на самата вода в района. Но като предписание ресурсът на касетите разрешава замяна 1 на всеки шест месеца или година, което значи, че такава система при всички случаи печели този стопански спор.

3. Абонамент за фитнес клуба

Според изследванията до края на всяка година към 37% от хората непрекъснато си дават обещание да спортуват по-често. Изследванията обаче също по този начин са известни, че повече от половината от всички гости на фитнес залата, като предписание, съвсем не вървят там, макар че възобновяват картата си година след година. Така че коства ли си да продължите да хвърляте парите, в случай че можете да обмислите други благоприятни условия.

2. Козметични неща

Скраб от целулит, серпантина, едноцветни сенки – промишлеността за хубост непрестанно се пробва да изненада и принуди да купуваме повече артикули. Ето за какво е значимо да поддържате сериозно мислене, с цел да спестите парите си и да консумирате рационално. Отдавна е потвърдено, че успеваемостта на антицелулитните ексфолианти е мит, палитрите за сенки за очи във всеки случай са по-изгодни и по-удобни, а съществуването на серпантина особено за долни мигли се опълчва на всяко пояснение.

1. Шампоани и душ гелове в пластмасови бутилки

Не е належащо да купувате нови бутилки всякога, в случай че вместо това можете да закупите пълнители. Поради меката си опаковка те нормално са по-евтини от общоприетия артикул. Освен това това е изключително правилно, в случай че към този момент употребявате специфични комплекти дозатори за банята, тъй като тогава въобще няма потребност от пластмасова бутилка с дозатор.

Съгласни ли сте с горните точки? Има ли точки в публикацията, с които сте подготвени да спорите?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР