Honda и Tesla се договориха да комбинират резултатите от продажбите

...
Honda и Tesla се договориха да комбинират резултатите от продажбите
Коментари Харесай

Tesla ще помогне на Honda да се отърве от глобите в Европа

Honda и Tesla се договориха да комбинират резултатите от продажбите в Европа, заяви Bloomberg. Това ще помогне на японския тръст да избегне санкция от милиард $ за неспазване на стандартите за излъчвания на въглероден диоксид. Според признатите стандарти през 2020 година междинните излъчвания на CO2 на 1 километър за всички продадени транспортни средства от всяка марка не би трябвало да надвишават 95 грама.

За бензиновите коли това подхожда на разход на гориво от 4,1 литра на 100 километра, а за дизеловите коли 3,6 литра на 100 километра. Уточняваме, че става дума за междинното ползване. Тоест, в случай че дадена компания продава 50 бензинови автомобила с разход 8,2 литра на 100 километра и 50 електрически автомобила с нулеви излъчвания годишно, то това се вписва в нормата по междинния индикатор.

Honda има електромобил, само че както се оказа, предстоящите продажби през 2020 година няма да дават отговор на строгите стандарти. В този случай компанията има избор: да заплати огромна санкция или да договаря с различен производител на електрически транспортни средства, който ще комбинира резултатите от продажбите. Именно Tesla се трансформира в подобен „ избавител “ за Honda. Сумата, която Tesla ще получи от Honda за услугата, не се оповестява.

Това обаче не е първият авто производител, с който компанията на Илон Мъск е сключила сходна договорка. Преди това Tesla се съгласи да „ показа “ резултатите си от продажбите в Европа с Fiat Chrysler Group. Според слуховете в подмяна италианците заплащат за построяването на гигафабриката на Tesla в Берлин. Ford и Volvo също оповестиха сходно съдействие.

Освен това донор в този случай са шведите, които са съумели да продадат не толкоз електрически, колкото хибридни коли. За последните междинният разход на гориво се пресмята единствено за първите 100 километра от маршрута, половината от които plug in хибридите минават извънредно на електрическа двигателна сила. Така Volvo дава отговор на стандарта с марж и е подготвен да продаде остатъка си на Ford.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР