Honda Civic достигна своето единадесето поколение след 50 години от

...
Honda Civic достигна своето единадесето поколение след 50 години от
Коментари Харесай

Тествахме новата Honda Civic

Honda Civic доближи своето единадесето потомство след 50 години от дебюта си, който се състоя през 1972 година, а в този момент с тази версия от 2022 година марката предлага по -технологичен модел на нашия пазар, ревизиран в своята хармония и оборудван с забавен хибриден тракт. Автомобилът към този момент дойде в България, а екипът ни не пропусна опцията да направи първия тест драйв.
Екстериор
Новият Civic се концентрира върху дизайн, който може да се назова ревизиран, само че който също по този начин се пробва да предложи нов изящен тип без да е доста по-различен от предходната генерация. Прецизните " козметични интервенции " трансформират колата в напълно нов Civic, без да забравяме спортната ДНК на модела.

`Тествахме

За случая инженерите на Honda добре са обмислили измененията, които са създали. Те се виждат в така наречен А-колонки, които са преместени малко обратно, с цел да подобрят общата видимост, в удължаването на предния похлупак, чиято линия е и с 25 мм по-ниска от предходното потомство. Трябва да се означи и обстоятелството, че огледалата към този момент са преместени на предните колонки, като задачата е да се ограничи мъртвата зона.

В резултат на всичко това цялото лице на новата Honda Civic е " смъкнато " малко по-надолу, с актуализирани оптични светлини, които са леко вдлъбнати в позицията си с цел да се придаде чувство за по-голяма дълбочина на погледа. " Очите " към този момент се радват и на автоматизираната система за ръководство на дългите светлини, до момента в който радиаторната решетка (нов дизайн вид " пчелна пита " ) е с по-малки размери и продължава дизайна на фаровете.
`Тествахме

Поглеждайки силуета, човек незабавно вижда, че покривът е полегат в задната си част - към задното стъкло, а задната част е малко по-традиционна - с плавни и изчистени форми, като новите задни светлини в този момент са затворени в един детайл, който обаче резервира формата " С " на светлинния автограф.

Що се отнася до размерите, то Civic e по-нисък и с по-голямо междуосие. Нека назовем и съответните числа, с цел да може да се добие по-ясна визия. Те са 4.55 метра дължина (доближаващо колата до D сегмент), 1.8 метра ширина, 1.41 метра височина (което прави Civic най-ниската кола в С-сегмента) и 2.73 метра междуосие - увеличено с 35 мм спрямо версията от 2015 година
`Тествахме

Новият Civic разполага и с една забавна иновация във връзка с задната врата, която към този момент е направена от смола. Благодарение на този избор е допустимо да се понижи тежестта ѝ с 20%. С други думи Civic към този момент наподобява " по-спокоен ", само че в същото време съвременен и динамичен.
Интериор
Новата Honda Civic идва с един високотехнологичен кокпит. Това се усеща, като се огледа през спиците на мултифункционалния волан, където намираме чифт екрани. От една страна имаме 10.2-инчов дигитален надзорен панел (само за версията от по-висок клас), до момента в който в центъра на арматурното табло има 9-инчова информационно-развлекателна система с навигация и програмен продукт, съвместими безжично с Apple CarPlay и Android Auto.
`Тествахме

Информационно-развлекателната система има бърза реакция след допиране и цялостната графика наподобява ясна с " цифровите пипала " за извикване на главните менюта. Има и практично меню, с цел да видите в действително време прекосяването на енергийните потоци сред електрическия елемент и мотора с вътрешно горене. Трябва да се означи, че при версиите с по-ниско равнище на съоръжение, арматурното табло е единствено отчасти цифрово, като при тях километражът към момента е аналогов.

Дигиталната част обаче може да се персонализира с богат избор от менюта и информация за шофиране, от които да избирате. Внимание заслужава и аудиосистемата, която при наточените версии е от Bose и е оборудвана с 12 високоговорителя.

Що се отнася до вътрешната хармония, дизайнът е много минималистичен с известна изчистеност на формите. Интериорът се характеризира с съществуването на централна част на арматурното табло, набраздена от корпуса на въздухозаборниците с доста хоризонтално развиване и обхваната от черен пиано лак. Има обаче и място за грациозност с необятно потребление на мека гума, кожа за тапицерията и меки на досег тъкани. С други думи равнището на осъществяване на салона е чудесно, сглобката е съвършена, а използването на твърда пластмаса, доколкото е допустимо, е сведена до най-малко.
`Тествахме

Пространството е доста, както за лидера, по този начин и за пасажерите, както и видимостта. Благодарение на новата позиция на предните колонки и позиционирането на огледалата за назад виждане непосредствено върху тях, така наречен " мъртва зона " е доста понижена и лидерът към този момент може да се любува на видимост до 87°.

Предните две седалки са извънредно комфортни и ергономични, като откъм гърба ситуацията е същото, само че за двама. Има място и за трети пасажер, само че централният тунел няма да му разреши да си изпъне краката при по-дълги пътувания. Особено откъм гърба проблем е по-ниския таван с който би трябвало да се преценявате при влизане и слизане от автомобила.
`Тествахме

При багажника ситуацията е следното: започваме от потенциал от 410 литра. Добър резултат, дъното е равно и пространно даже за два огромни пътнически куфара. Накратко, едно семейство пътува умерено с тази кола. Има премного място и за багаж, и за четирима души.
Двигател
Неизневеряващи на себе си от Honda са планували единствено един силов таркт. Той е цялостен хибрид с двулитров мотор с вътрешно горене, работещ по цикъла на Аткинсън. И забележете - приказваме за четирицилиндров мотор с размер от два литра, а не за всеобщо употребяваните трицилиндрови еднолитрови агрегатчета.

Хибридният тракт на новата Honda Civic е основан на основата на този бензинов мотор, към който са добавени два електрически мотора и 72-клетъчна литиево-йонна батерия. Системата е в положение да създаде оптималната мощ от 183 к.с. и въртящ миг от 315 Нм. Всичко това е съпроводено от e-CVT скоростна кутия.
`Тествахме

Благодарение на съществуването на нов надзорен блок, ситуиран под предния похлупак, хибридният тракт работи в три режима (не се избират от водача). Това са: EV, Hybrid и Engine Drive. В режим EV батерията зарежда електрическото задвижване, което задвижва колелата, до момента в който топлинният мотор не работи. Както при всеки цялостен хибрид обаче, в този режим може да се изминат единствено няколко километра.

Режимите Engine Drive и Hybrid са по-интересни, първият употребява единствено мотора с вътрешно горене (при високи скорости или пътувания по магистрала), до момента в който електрическия се включва единствено с цел да достави повече мощ и скорост, най-много при изпреварване.
`Тествахме

Хибридното задвижване разрешава на силата от бензиновия мотор, да задейства електрическия мотор, без да минава през батерията. В този случай термичният мотор не се употребява непосредствено и в резюме посредством алтернатора кара автомобила да се движи благодарение на електрическия елемент.
Ходови характеристики
Инженерите на Honda оборудват новия цялостен хибрид Civic с ревизирана конфигурация, усъвършенствана от съществуването на нови предни амортисьори и окачване. Конфигурацията е леко по-твърда, до момента в който устойчивостта в завои е увеличена с 20% с помощта на въвеждането на по-твърди настройки. Всичко това прави новия Civic автомобил с невисок център на тежестта, по-стабилен и заради разширената задна диря, по-безопасен и по-готов за смяна на посоката когато и да е. Но не очаквайте породист състезател.
`Тествахме

Новият цялостен хибрид на Honda Civic е равномерен и динамичен при шофиране, само че въпреки всичко избира комфорта с уравновесена конфигурация, която по-добре усвоява несъвършенствата на пътната настилка. Воланът също е отличен - радушен и отзивчив, с съвършена реакция на педала на газта, постоянно подготвен да освободи неотложно въртящия миг от електрическия елемент, даже в режим Eco.

Тук, като приказваме за режими на шофиране (тези, да, избираеми от лидера посредством лоста, ситуиран на централния тунел), има Eco, Normal, Sport и Individual. Като последното разрешава настрана ръководство на мотора, трансмисията и контролния панел. В интерес на истината тези режими не трансформират толкоз доста автомобила, като само спортният прави мотора малко по-шумен, а екологичния - педала на газта " по-сънлив ".
Технологии `Тествахме

Колко харчи новият Civic с хибриден мотор? Отговорът на този въпрос е: Много малко! Прекарахме много време с автомобила, като използвахме в по-голямата си част от тестовото шофиране естествения режим, без да се стараем да пестим. В последна сметка бордовият компютър даде разход от 4.7 литра на 100 километра.

Що се отнася до новите технологии, би трябвало да отбележим технологията Honda Sensing, пакетът с голям брой функционалности за подкрепяне на шофирането включва нова 100° широкоъгълна камера и усъвършенствана технология за различаване, която усилва способността на автомобила да открива пешеходци, лентата, ограничавания и други транспортни средства, в това число колела и мотоциклети.
`Тествахме

За първи път новият Civic е оборудван със сонарни датчици: четири начело и четири откъм гърба. В допълнение към усъвършенстваните технологии, които към този момент се употребяват, като Impact Reduction Braking, Lane Keeping, i-ACC и Blind Spot Monitoring, предлаганите от Civic функционалности за дейна сигурност са обогатени със системата за наблюдаване на трафика при маневра и системата за подкрепяне на трафика (Асистент за задръствания).
Версии и цени
Новата Honda Civic e: HEV 2022 към този момент е разполагаем за поръчка у нас, като цената ѝ стартира от 65 990 лева с Данък добавена стойност за базовото равнище Elegance. Цената се покачва до 68 990 лева с Данък добавена стойност за равнище на съоръжение Sport и до 74 990 лева още веднъж с Данък добавена стойност за равнището на съоръжение Advance.
`Тествахме

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР