Холивудските актьори спират стачките си, след като профсъюзът им постигна

...
Холивудските актьори спират стачките си, след като профсъюзът им постигна
Коментари Харесай

Зад кадър: Холивудските актьори прекратяват стачката си с успех

Холивудските артисти стопират стачките си, откакто профсъюзът им реализира авансово съглашение с огромните студия за преустановяване на четиримесечния митинг.

Актьорите упорстваха за по-добро възнаграждение и гаранции за потреблението на изкуствен интелект.

Актьорският синдикат Sag-Aftra съумя да направи договорка с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти.

Прекъсването на работния развой - съчетано с обособена стачка на сценаристите, сковава развлекателната промишленост и наруши излъчването на голям брой огромни филми и телевизионни излъчвания, написа BBC.

Sag-Aftra се състои от над 160 000 членове и стачкува от 14 юли, което докара до съществени усложнения за работещите във всички клонове на филмовата и телевизионната промишленост в Обединеното кралство и Съединени американски щати.

Заради митингите, Dune: Part Two и Fantastic Four бяха забавени с няколко месеца, а Avengers: The Kang Dynasty и Avengers: Secret Wars бяха отсрочени с цяла година.

Според Deadline комбинацията от стачките на актьорите и сценаристите е коствала на калифорнийската стопанска система повече от 6,5 милиарда $.

Кметът на Лос Анджелис Карен Бас приветства " справедливото съглашение ", заявявайки в X, че стачките са засегнали " милиони " в Лос Анджелис и в цялата страна.

Главният договарящ от страна на Sag-Aftra Дънкан Крабтрий-Ирланд заяви пред Reuters, че " несъмнено е имало сълзи, доста необятни усмивки, доста обятия " след съглашението. Тригодишният контракт " ще има дълготрайно значение за бъдещето на нашите членове в тази промишленост ", споделя той.

Профсъюзът декларира, че договорката се прави оценка на повече от 1 милиарда $ и включва нарастване на минималните заплати, нов бонус за " присъединяване в стрийминг платформите ", както и спомагателни отбрани против възпроизвеждане на техните облици и гласове от изкуствения разсъдък.

Докато известни персони като Брус Уилис имат въздействието да договарят самостоятелни покупко-продажби с компании за изкуствен интелект, което им разрешава да монетизират своите цифрови сходства и гласове, опасността, която изкуственият разсъдък съставлява за по-малко известните артисти и статисти, е напряко „ екзистенциална “, отбелязва основният договарящ на Гилдията на екранните артисти.

Независимо от това, плановете с изкуствен интелект в развлекателната промишленост остават сериозен мотив за паника за бъдещето на промишлеността. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР