Холандски учени откриха набор от гени, наречени гени на Мафусаил,

...
Холандски учени откриха набор от гени, наречени гени на Мафусаил,
Коментари Харесай

Гените на Мафусаил удължават живота

Холандски учени откриха набор от гени, наречени гени на Мафусаил, които дават отговор за продължителността на живота. Те открили, че дълголетниците имат много физиологични разлики от останалите хора.

Според учените щастливците, които имат генетичен подарък от природата, са обезпечени дълголетници, даже да не водят здравословен метод на живот. Според по-ранни проучвания хората с гени на Мафусаил са застраховани от последствията на пушенето за интервал от няколко десетилетия.

Последните проучвания демонстрират, че един ген е непълен за дългоденствие. За да се приближи човек най-малко малко до възрастта на библейския оракул Мафусаил, живял 969 години, е нужен цялостен набор от гени.

Такава композиция обаче се среща изключително рядко – единствено един човек на 10 000 души доживява до 100 години. Дълголетниците имат не по-малко гени от другите хора, които са виновни за механизма на стареенето или за заболяванията.

Но те имат и други гени, които попречват работата на първите. Затова дълголетието на процедура е генетично и наследствено събитие и не зависи от метода на живот.

Освен това дълголетниците, за разлика от другите хора, по различен метод усвояват мазнините и глюкозата, а кожата им остарява много по-бавно от тази на останалите хора.

Тези признаци се намират под непоколебим генетичен надзор и по тази причина с огромна възможност може да се каже, че децата и внуците на такива хора ще наследят щастливия набор от гени.

Според учените наборът от гени на Мафусаил включва специфичния ген ADIPOQ. Сред младежите единствено 10 % имат подобен ген, а измежду хората в преклонна възраст е открит в тридесет % от случаите.

Още два гена – CETP и ApoC3 са били открити при двадесет % от дълголетниците. Според учените това изобретение дава късмет на фармацевтичната промишленост да изобрети медикаменти, забавящи стареенето.

Според експертите еликсирът на младостта, който занапред ще бъде основан, ще стане същински шлагер и през първите десетина години ще се продава пъклен скъпо и ще е наличен единствено за милионери.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР