Добро утро. Днес имаме ексклузивна история за последните усилия на

...
Добро утро. Днес имаме ексклузивна история за последните усилия на
Коментари Харесай

FirstFT: САЩ отнемат лицензите за износ на чипове към Huawei

Добро утро. Днес имаме извънредна история за последните старания на Вашингтон да се насочи към софтуерния бранш на Китай.

Администрацията на Байдън анулира лицензите за експорт, които разрешават на Intel и Qualcomm да доставят на Huawei полупроводници. Този ход идва на фона на паниката на Съединени американски щати по отношение на способността на китайската софтуерна група да създава усъвършенствани чипове макар наложените по-рано експортни контроли

Последните дейности на Министерството на търговията на Съединени американски щати засягат доставките на чипове за портативни компютри и мобилни телефони на Huawei, съгласно хора, осведомени със обстановката.

„ Това е доста деяние, което демонстрира какъв брой съществено държавното управление на Съединени американски щати подхожда – и не отстъпва – от това, което счита за закани за националната сигурност от китайската технология “, сподели Меган Харис, специалист по експортен надзор в Beacon Global Strategies, консултантска компания. Деметри Севастопуло има повече за последните ограничавания.

TikT...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР