Хипогликемията се характеризира с ниски нива на кръвната захар. Това

...
Хипогликемията се характеризира с ниски нива на кръвната захар. Това
Коментари Харесай

Как да разберем, че сме с ниска кръвна захар

Хипогликемията се характеризира с ниски равнища на кръвната захар. Това положение може да настъпи при някои болести, като диабет, при банкет на някои медикаменти, тежка физическа интензивност или пропускане на хранене, написа puls.bg.

Липса на сила

При хипогликемия незабавно се усеща липса на сила и по-лесна отмалялост. Това може да бъде съпроводено от ненадейно и доста възприятие на апетит. Обикновено това се следи към обедните часове, когато тялото към този момент е изчерпало " горивото " след последното хранене, изключително в случай че се пропуща закуската.

За да се възстановява равнището на кръвната захар, е належащо да се употребяват храни с подобаващ гликемичен показател, с цел да не провокират внезапно повишаване и следващ внезапен спад на равнищата на кръвната захар.

Ако хипогликемията е честа, това изисква здравна консултация и следене на вероятните аргументи за появяването на това положение.

Нервност и нервност

Хипогликемията може да аргументи раздразнителност, трептене, даже нервност, тъй като когато равнищата на кръвната захар станат ниски, тялото отделя адреналин.

Адреналинът, от своя страна, подтиква централната нервна система, което прави хората нервни и неспокойни.

Пълноценното хранене, което съдържа въглехидрати с постепенно асимилиране, може да предотврати тези положения, тъй като ще се избегнат внезапните съмнения в равнищата на кръвната захар.

В допълнение, действия, насърчаващи спокойствието и самоконтрола, като йога и медитация, да вземем за пример, оказват помощ за справяне със напрежението, което може да насърчи и контрола на кръвната захар.

Проблеми със зрението

Липсата на захар може да докара до проблеми със зрението, в това число до диплопия - двойно виждане.

В такава обстановка набирането на въглехидрати ще помогне за възобновяване на зрението.

По-сериозните нарушавания на зрението нормално са свързани с бавната хипогликемия и засягат най-вече диабетици.

Главоболие

Хипогликемията може да се прояви с главоболие и настинка. В тези обстановки приемът на храна, богата на въглехидрати, ще способства за бързото възобновяване на равнищата на кръвната захар.

Ако главоболието стане постоянно и/или прекомерно мощно, най-добре е да се извърши консултация със експерт.

При пациенти с диабет, главоболието не би трябвало да се подценява, тъй като може да се усложни със загуба на схващане и даже кома.

Сърцебиене

Ако сърдечната активност се форсира, това може да е симптом на хипогликемия.

Сърцебиенето се дължи на повишение на равнищата на адреналина, който се отделя при липса на глюкоза в кръвта и по този метод задейства организма, по-специално посредством ускорение на сърдечната периодичност.

В такива обстановки е належащо неотложно да се одобри храна, богата на въглехидрати и е нужна консултация със експерт, с цел да се отстраняват вероятни сърдечни болести.

Световъртеж

Замайване, гадене или уязвимост в краката може да са признаци на ниска кръвна захар.

Отново положението се повлиява добре от банкет на храна, богата на въглехидрати.

Този вид чувство може да се появи и няколко часа след несъразмерна консумация на захар заради внезапните промени и спад в равнищата на кръвната захар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР