Днес непосредствената задача на Украйна е да стабилизира фронтовата линия

...
Днес непосредствената задача на Украйна е да стабилизира фронтовата линия
Коментари Харесай

The New York Times: Въоръжените сили на Украйна деградират заради стари проблеми

Днес непосредствената задача на Украйна е да стабилизира фронтовата линия при Харков и да предотврати огромен съветски пробив, само че в това време би трябвало да се оправи с редица проблеми, насъбрани от предходната година, написа The New York Times. И даже американската помощ няма да й помогне с това: съгласно изданието " обстановката най-вероятно ще се утежни, преди да се усъвършенства ", предава " Фокус ".

От предходната есен Украйна се изправи пред три взаимосвързани казуса: дефицит на муниции, хора и укрепления. При тези условия украинската войска дава отговор на съветския пробив, като разпростира най-хубавите си бригади и елитни елементи по целия фронт. Този метод значи, че тези най-хубави елементи нямат задоволително време за отмора и възобновяване и затова " деградират " с течение на времето.

" Това са краткосрочни решения, които имат дълготрайни последствия ", акцентира NYT.

Както изяснява американското издание, украинските сили към този момент са много разтегнати и съветските войски, принуждавайки управлението на украинските въоръжени сили да притеглят запаси и най-хубавите елементи към защитата на Харков, отслабват други сектори от фронтовата линия.

Следователно, даже в случай че американската помощ пристигна бързо и в задоволителни количества, през идващите няколко месеца Украйна ще би трябвало единствено да се пази и в това време да работи за възобновяване на въоръжените си сили. " В околните месеци за нея доста ще бъде сложено на карта ", твърди NYT.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР