Хипертонията или високото кръвно налягане е състояние, при което кръвта

...
Хипертонията или високото кръвно налягане е състояние, при което кръвта
Коментари Харесай

Никога не правете това, ако имате високо кръвно

Хипертонията или високото кръвно налягане е положение, при което кръвта минава през артериите с нараснала скорост. Това положение може да аргументи кървене, да повреди кръвоносните съдове и да докара до хеморагичен инсулт, който може да аргументи парализа на ръката или крайници, проблеми със зрението, гърчове и проблеми с говора.

За хората с високо кръвно са изрично противопоказни някои действия.

Те би трябвало да заобикалят повдигането на тежки предмети, защото това може да изложи на сериозен риск здравето им, написа Actualno.com.

Мозъчните аневризми най-често се появяват при хора на възраст сред 35 и 60 години, само че в множеството случаи това положение се демонстрира след 40 години.

Церебралните аневризми са по-чести при дамите, в сравнение с при мъжете. Хората, родени с артериални аномалии и хората с избрани генетични болести също са по-склонни да развият мозъчни аневризми.

Здравните специалисти предизвестяват, че повдигането на тежести може да увеличи кръвното налягане до рискови стойности.
Изследванията демонстрират, че при повдигане на тежки предмети кръвното налягане може да се увеличи трикратно и стандартните апарати даже не са в положение да измерят тези равнища.

Експертите са стигнали до извода, че по време на повдигане на тежки предмети систоличното налягане може да се увеличи от естествените стойности от 120 до стойности от 280 и даже 300.

Лекарите от дълго време подозират, че неочакваните скокове на кръвното налягане, породени от повдигане на тежести, могат да доведат до спукването на към този момент отслабени кръвоносни съдове.
Това може да докара и до увреждане на здрави кръвоносни съдове.

Д-р Джон Елефтериадес от университета Йейл сподели в лабораторен опит, че мощното налягане може да аргументи аортна дисекация, изискваща интервенция по неотложност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР