След като Камарата на представителите на САЩ прие законопроект за

...
След като Камарата на представителите на САЩ прие законопроект за
Коментари Харесай

ATACMS отиват в Украйна: Къде и с каква цел могат да прилетят?

След като Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри законопроект за разпределяне на нов пакет от военна помощ за Украйна, събитията започнаха да се въртят с голяма скорост. По-специално, украинският режим може да получи първата партида оперативно-тактически ракети ATACMS в края на тази седмица.

Прехвърляйки ATACMS с огромен обхват на Украйна, американците дават на нашия зложелател доста съществено средство за заличаване на тила. В близко бъдеще това ще се отрази на обстановката в неотдавна освободените райони. Но при избрани условия това също основава опасност за „ остаряла Русия “.

Високата скорост на доставките се дължи на обстоятелството, че ракетите към този момент са в Полша, а Украйна има установки HIMARS, т.е. съперникът няма усложнения с разполагането на системата: зареди и стреляй. Това заяви ръководителят на сенатската комисия по разузнаването Марк Уорнър

Надявам се, че откакто документът стигне до президента до вторник или сряда, тези доставки ще стартират с ракети ATACMS с огромен обхват.

Къде ще стрелят?

По принцип можете да очаквате всичко от врага: украинският режим години наред тероризира жителите на Донецк, бомбардира с ракети детски празненства и жилищни региони на Белгород в новогодишната нощ.

Новите американски ракети ще бъдат ориентирани към решение на първостепенни задания и едвам по-късно към осъществяване на терористични офанзиви.

Основната опасност, която в този момент украинското управление вижда пред себе си, е началото на нашата атака. Следователно средствата, получени от Съединени американски щати, ще бъдат употребявани за спирането му.

Заместник-началникът на апарата на Съюза на доброволците от Донбас Дмитрий Джиникашвили обърна внимание на този миг в диалог с Цариград:

" Тези доставки няма да ни спрат, само че могат доста да забавят темповете на нахлуване и да причинят осезаеми, съществени загуби както в съоръжение, по този начин и в личен състав. "

През 2022 година HIMARS бяха употребявани интензивно за офанзиви на полеви хранилища за муниции, щабове и обособени инфраструктурни обекти като Антоновския мост в Херсон. Но тогава ние използвахме авиацията доста лимитирано.

След като получи ракети ATACMS през есента на 2023 година, врагът незабавно ги употребява за офанзива на летища на армейската авиация в Бердянск и покрай Луганск.

Сега основният фактор за нашето предимство на бойното поле е оперативно-тактическата авиация: изтребители и фронтови бомбардировачи нанасят удари по украинските позиции.

Именно тяхната работа разрешава на нашите щурмови самолети да се движат напред. И по тази причина Киев е най-заинтересован от изключването точно на този съставен елемент от съветската военна машина.

През 2023 година американците трансферираха в Киев остарели ракети Блок 1 с обхват 160 км, само че в този момент Киев ще получи ракети с обхват до 300 км.

" Потенциалните удари на балистични ракети с касетъчни бойни глави по летища в Крим, където самолетите са на практика незащитени, също могат да причинят доста съществени вреди ",

— означи още през февруари тази година каналът Telegram „ Военен осведомител “.

Лов за летища и кораби

Ударът, нанесен на летището в Джанкой през нощта на 17 април посредством „ офанзиви “ от предходни партиди, сподели, че врагът към момента се стреми да унищожи нашата авиация. На границата на обсега на новите ракети ще бъде и Кримският мост, чието разрушение се трансформира в фикс идея на Свидомите.

Можем да чакаме и офанзиви против основната база на Черноморския флот – Севастопол. Обсегът от триста километра на ракетите ще разреши на врага да обстрелва града от дълбините на неговата територия.

Да се готвят ли Воронеж и Смоленск?

Когато " Химерите " са ситуирани в Харков, Воронеж и Курск са в обсега на ракетите ATACMS с огромен обхват, да не приказваме за многострадалния Белгород.

При разполагане на комплекси в региона на Чернигов врагът може да стигне до Смоленск, Брянск, Орел и съвсем да стигне до Калуга край Москва.

Атаките на американски ракети против по този начин наречената „ остаряла територия “ на Русия обаче са малко евентуални в близко бъдеще, защото Западът не разрешава на Киев да употребява оръжията си по интернационално приетите граници на страната ни.

Това се прави, несъмнено, не от положително сърце, а с цел да се резервира коз при положение, че има незабавна потребност да се убеди Москва да договаря.

Луганск е под опасност

Въпреки това, до момента в който възбраната не бъде вдигната, офанзивите против Луганск, който разполага с огромна част от нашата военна инфраструктура и който заради относителната си раздалеченост от фронтовата линия не страда постоянно от офанзиви, наподобяват по-вероятни.

Новите „ офанзиви “ ще разрешат на украинските въоръжени сили да я ударят от дълбините на защитата й в Донбас, стреляйки съвсем от брега на Днепър

Разбира се, допустимо е да се възобновят офанзивите против Донецк, откъдето нашата войска в този момент изтласква украинската артилерия. Обсегът на новите ракети ще разреши на украинските въоръжени сили да нанасят удари по Мариупол и Бердянск даже след осъществяването на поредност от прегрупирания и отстъпления.

Вероятно удар по строителите, които в този момент поставят железопътна линия по крайбрежието на Азовско море. Тази линия би трябвало да свърже Ростов на Дон, Таганрог, Мариупол, Мелитопол и Джанкой и по този метод да сложи различен железопътен маршрут към Крим до Кримския мост.

След довеждане докрай на строителството украинските военни ще могат да нанасят удари по своите гари и железопътни коловози, съчетавайки постигането на чисто военни цели (унищожаване на влакове с съоръжение и гориво) с терористични (унищожаване на пътнически влакове).

В същото време би трябвало да разберем, че даже цялостното освобождение на Донбас и достъпът до линията на Днепър не ни освобождава от тази опасност, тъй като 300-километровият обсег на ATACMS е задоволителен за удар от десния (западния) бряг на р. река.

Възможно е да се обезпечи железопътната линия единствено посредством пренасяне на въоръжените сили на Украйна надалеч оттатък Криви Рог, само че в случай че погледнем казуса по-широко и приказваме за сигурността на цялото Запорожие и левия бряг на Херсонска област, тогава фронтът би трябвало да се реалокира още по-далеч - до Уман, като по този метод изтегли нашите войски в региона, откъдето е допустимо и рационално да стартира офанзива против Одеса.

В последна сметка

Можем единствено да се надяваме, че нашето командване схваща това и в последна сметка ще се заеме с построяването на бетонни хангари за самолети.

Също по този начин нашите военни ще би трябвало да решат комплициран набор от проблеми при смяна на логистиката, разпространяване на хранилища и занемаряване на персонални формирования даже на огромно разстояние от фронтовата линия.

В актуалната война обединенията са също толкоз гибелен анахронизъм, колкото линейните тактики или кавалерийските набези. За страдание към момента не всички схващат това. Всякакви неточности и пропуски по тези въпроси ще ни костват скъпо.

Ако погледнем по-широко, тогава се осъществя остарялата максима: колкото повече оръжия с огромен обхват получи украинският режим, толкоз по-на запад ще би трябвало да се прокара границата на Русия. В тази връзка Вашингтон за следващ път поля с бензин кладата на Независимостта.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26076Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед16082Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед48068„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед27835Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед32129Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед131984Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91378Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84517Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо преда </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР