Хиляди работещи в системата на здравеопазването в Гърция вече са

...
Хиляди работещи в системата на здравеопазването в Гърция вече са
Коментари Харесай

В Гърция започнаха уволнения на отказалите да се ваксинират здравни работници

Хиляди работещи в системата на опазването на здравето в Гърция към този момент са получили или следва да получат известия, че са освободени от работа, откакто не са изпълнили изискването за наложителна имунизация против ковид в поставения от държавното управление период, който изтече в сряда вечер.

По първични данни към сряда следобяд са издадени 5 895 вести за уволняване неимунизирани болнични чиновници, оповестява електронното издание на гръцкия вестник " Катимерини ".

По калкулации на здравното министерство към 10 000 чиновници в държавни лечебни заведения, здравни центрове и други структури на министерството ще бъдат наранени от насилственото освобождение от работа без компенсации. Компетентните служби са чакали точни данни нощес, защото през вчерашния ден доста хора са се втурнали да се имунизират.

За през днешния ден федерацията на чиновниците в държавните лечебни заведения (POEDIN) е насрочила нови нови митинги против наложителната имунизация. Федерацията твърди, че отстраняването на неимунизирани служащи ще сътвори пропуски в Националната здравна система, компрометирайки способността ѝ да действа на нужното равнище.

Вчера висшият административен съд на Гърция е отхвърлил жалбите, подадени от медицински сестри и други болнични чиновници с искане за прекъсване решението, което постанова имунизирането на всички чиновници в националната здравна система и освобождение на тези, които отхвърлят да бъдат ваксинирани против COVID-19.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР