Хематитът е един от онези дарове на Земята, които имат

...
Хематитът е един от онези дарове на Земята, които имат
Коментари Харесай

Чудотворният хематит разваля най-страшната магия - кръвната!

Хематитът е един от тези блага на Земята, които имат своята скрита мощ и сила. Благодарение на нея с тези скъпи камъни човек може да се защищити от голям брой рискови болести. Известен като камък на магьосниците в предишното, хематитът се употребява главно за увеличаване на връзката със земята и отбрана от неприятни сили.

Камъкът дава чувство за мощ, само че също по този начин и за успокоение и сигурност. Той носи със себе си кураж, самообладание и витална мощ. Важно негово качество е, че продължителното му носене усъвършенства паметта, креативната мисъл и ни оказва помощ да се фокусираме.

Тъй като се е вярвало, че хематитът носи със себе си неуязвимост, постоянно от него са се правели предпазващи амулети, а американските индианци са мажели телата си с хематитен прахуляк, с цел да се защищават в борба.

В националната медицина хематитния прахуляк се е употребил като кръвотворно средство при пациенти, изгубили доста кръв. Смята се, че камъкът усъвършенства кръвообращението и пречистването на кръвопотока от нездравословни детайли и неприятна сила. С хематита се скапва най-страшната магия – кръвната, тази, която се трансферира от потомство на потомство.

Хематитът намира приложение и в актуалната медицина, като необятно се употребява в медицински препарати, повишаващи хемоглобина. Помага при заболявания от рода на анемията. Подсилва бъбреците и оказва помощ за възобновяване на тъканите. Камъкът защищава и от редица сърдечни болести, тъй като спомага за отпушване на кръвоносните съдове. Не по-малко потребно негово средство е и способността му да лекува безпокойство и бодърствуване.

 Хематити

Освен непосредствено въздействие върху кръвта, от дълго време се знае, че камъкът оказва помощ за по-бързото възобновяване на порезните рани, като форсира възобновяване на кръвта, изключително при разбърквания на гръбначните прешлени и фрактури. Именно заради тази причина камъкът е бил на висока респект измежду античните воини, които лекували с него многочислените си рани.

Смята се също по този начин, че хематитът оказва помощ при полови и нервни разстройства и стрес, лекува гнева и благоприятства спокойствието, а също и че лекува заболявания на черния дроб, бъбреците и панкреаса.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР