Хазартния бизнесмен Васил Божков, който избяга в Обединените арабски емирства,

...
Хазартния бизнесмен Васил Божков, който избяга в Обединените арабски емирства,
Коментари Харесай

Васил Божков публикува съобщения с министър Горанов

Хазартния предприемач Васил Божков, който избяга в Обединените арабски емирства, откакто му бяха повдигнати 11 обвинявания, разгласява във фейсбук профила си известия, които си е разменял с финансовия министър Владислав Горанов през 2018 г. и януари т.г. От тях излиза наяве, че двамата са си уговаряли срещи, както и че предприемачът е давал инструкции за работата на държавната комисия за хазарта.

Божков е разгласил общо 13 реплики сред него и финансовият министър. На 24 февруари 2018 година Горанов му написа: " Като се върнеш от ските вършим незабавно срещата ". На 29 май още веднъж го кани с  " 17 те чакам, в случай че е добре за теб ". Любопитно е, че двамата поддържат преписка броени дни преди Божков да получи обвинявания от прокуратурата. " Комисията ни саботира. Ти ли си споделил или шефа ѝ го прави без да пита ", пита Божков на 15 януари, на което мминистърът дава отговор: " Комисията е спряла да прави каквото и да било до като не завърши имспекцията " (бел. ред. правописът е запазен).

Двамата явно беседват за почналите инспекции, които откриха, че Васил Божков е спестявал такси към държавата от
хазарта. " Това не пречи на рутинната работа и няма общо с инспекциите. Нали го говорихме ", изяснява предприемача. " Ще приказвам със Сашо да не смесва нещата ", дава отговор Горанов, очевидно визирайки досегашния началник на комисията по хазарта Александър Георгиев.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР