Хайван пазарът, който се намира между пловдивските села Калояново и

...
Хайван пазарът, който се намира между пловдивските села Калояново и
Коментари Харесай

Почна се: Тайно продават свинско до Пловдив

Хайван пазарът, който се намира сред пловдивските села Калояново и Житница, през днешния ден приличаше повече на зеленчукова борса, оповестява "Марица ". Месо се продаваше, само че беше прикрито под масите или из прилежащите улици.

Мястото, известно в региона като съществена локация за търговия с животни и месни артикули, като че ли беше изгубило предходния си тип.

Причината беше, че още от ранна доба, с изключение на търговците, в Калояново бяха пристигнали и инспектори от Агенцията по сигурност на храните, придружавани от представители на лаборатории, които дебнеха за незаконно свинско.

"Продажбата на месо е неразрешена и през днешния ден има единствено зарзаватчии ", разяснява стара дама, която беше разпънала сергия с краставици и домати. На масата до нея обаче имаше торба с прясно свинско.

Жената призна, че си е закупила мръвката от прилежащите на пазара улички, където цяла заран се върти незаконна търговия.

"Страх ни е! Знаем, че единствено свинското е неразрешено, поради заболяването, само че не смеем и кокошките да си извадим, поради тежките инспекции. Ако ти лепнат една санкция от 500 лв., какъв е кярът за елементарния селяндур ", оплака се различен продавач.

Въпреки всичко, след края на пазара, мястото миришеше на скара. Двете кръчмички бяха цялостни с народ, който похапваше кебапчета и кюфтета. Дали са били от прясно свинско, отговор няма.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР