Хасково. Републиканци за България“ сме първата партия, в чиято листа

...
Хасково. Републиканци за България“ сме първата партия, в чиято листа
Коментари Харесай

Павел Вълнев, „Републиканци за България“: Глухата общност не иска инвалидни пенсии, а разбиране и равни права

Хасково. „ Републиканци за България “ сме първата партия, в чиято листа има човек, който не чува. Това е Златко Мутафчиев от Хасково, сполучлив човек, татко, брачен партньор и другар. Той е притежател на малко заведение. Златко не харесва празните приказки и обещанията, разпознава политиците по делата им. Това написа зам.-председателят на „ Републиканци за България “ Павел Вълнев в обществената мрежа „ Facebook “, след срещата си през днешния ден в Хасково със Златко Мутафчиев, съобшиха от пресцентъра на партията .

„ Нечуващите хора не се наскърбяват, когато ги назовават глухи. Не харесват обаче определението „ глухонеми “ - те имат личен език, езика на жестовете, а множеството от тях могат да „ четат " по устните, приказват добре, в това число британски “, написа още зам.-председателят на партията.

По думите му България е последната страна в Европейския съюз, която чак при започване на тази година одобри закон за жестовия език. Глухата общественост доста разчита на него, освен с цел да гледа вести с жестов превод, а с цел да се снабди с равнопоставеност, за която от дълго време се бори.

„ Хората като Златко не обичат да бъдат наричани инвалиди - те са годни като всички други хора, единствено че с по-развито периферно зрение, умения за фина работа, точност и внимание.
Сигурно не знаете, само че глухите водачи в никакъв случай не провокират произшествия с колите си. Ето за какво в Чикаго те имат най-хубавите застраховки за моторни транспортни средства.
Глухата общественост не желае инвалидни пенсии. Тези интелигентни хора желаят работа и равни права, схващане и другарство “, написа Вълнев.

„ За мен беше чест да си поговоря през днешния ден със Златко. Той е в Хасковската ни листа. Гласувайте за него! “, прикани Павел Вълнев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР