Хасково. Пожар избухна следобед на депото за строителни отпадъци край

...
Хасково. Пожар избухна следобед на депото за строителни отпадъци край
Коментари Харесай

Пожар гори в депото за строителни отпадъци край Хасково

Хасково. Пожар избухна следобяд на депото за строителни боклуци край Хасково. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . На място незабавно са изпратени три противопожарни автомобила, които не разрешават огънят да се разрасне. По предписание на заместник-кмета Динко Тенев е изпратена водоноска от Община Хасково, както и вода за огнеборците. Служителите на КОРЗ и „ Екопрогрес “ спомагат на пожарникарите за по-бързото преодоляване на огъня.

„ Вероятно става въпрос за самозапалване, поради високите температури през последните дни “, разяснява заместник-кметът на Хасково Динко Тенев. „ Въпреки, че тук би трябвало да се изхвърлят единствено строителни боклуци, доста постоянно някои жители нарушават разпоредбите и изхвърлят гуми, стъкла и други Именно тези боклуци са леснозапалими и се стига до сходни произшествия “, сподели още Динко Тенев.

Предстои противопожарните специалисти да открият съответните аргументи за запалването. Община Хасково изпраща на място и тежка техника, която да подкрепи потушаването на пожара. Няма заплаха за града и хората. През цялата нощ на мястото на случая ще останат противопожарни екипи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР